ERDOĞAN ARIPINAR VE FAİR PLAY

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü illere yönelik Spor Yönetimi Semineri düzenliyordu ve 2002 yılında Kocaeli'nde yapılan semineri ben ve arkadaşlarım başarıyla düzenlemiştik.

Dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü illere yönelik Spor Yönetimi Semineri düzenliyordu ve 2002 yılında Kocaeli’nde yapılan semineri ben ve arkadaşlarım başarıyla düzenlemiştik. Bir önceki seminer Kastamonu’da yapılmış ve katılımcı sayısı ile konuşmacı sayısı neredeyse aynı kalmıştı. Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi Konferans Salonu, kulüp yöneticileri, hakemler, il temsilcileri vb. taban birliklerinin tam kadro katıldığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

Bunun verdiği güvenle bende dönemin Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi İkinci Başkanı ve Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar’a bir mail attım. Kocaeli Üniversitesi’nin bu tür organizasyonlara nasıl değer verdiğini ve sporun bu ilde nasıl karşılık bulduğunu dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Çok geçmeden cevap geldi ve okullar açılır açılmaz biz geliyoruz dediler. Dünyada ve Türkiye’de Fair Play konulu konferans için biz hazırlıklarımızı sunum ve ardından soru cevap kısmı olarak planladık. Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar yanında şimdiki Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Taner Senseven ile geldi. Değişik konulardaki 2 bin adet spor kitabını öğrencilere ücretsiz olarak dağıttılar. Ardından Fair Play Karikatür Sergisinin açılışını yaptık. Açılış konuşmaları yapıldı ve ardından konferansa geçildi. Arıpınar’ın akıcı sunumu ve konulara hakimiyeti hepimizde hayranlık uyandırdı. Tün salondakiler konferansı pür dikkat dinledi. Konuşulanlar centilmenlik örnekleri, yardım severlik ve faydalı işler üzerineydi. Herkes güzel anılarla ayrıldı. 

Daha sonra Olimpiyat Evi’nde düzenlenen ve eski Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yavuz Taşkıran’ın ödül aldığı törene katıldım. İzlemesi bile gurur vericiydi. 2016 yılında ki Üniversiteler Fair Play Kervanı’nın bir durağı yine Kocaeli Üniversitesi oldu ve bende yine aktif görev aldım. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde yapılan başka bir etkinlikte ise tarafıma Fair Play Madalyası verildi. 

Ders kapsamında proje hazırlamakla görevli bir grup öğrencimiz fair play konusunda yapacağı etkinlik için TMOK Fair Play Komisyonu İkinci Başkanı Remzi Yılmaz’ı Kocaeli Üniversitemizde misafir etti. Fair play nedir ve fair play ödülleri konusunda bilgilendirmenin yapıldığı etkinlik sonrası öğrencilerim benim için aday dosyası hazırlayıp TMOK’a teslim ettiler. 

Yapılan çalışmalarımız karşılık buldu ve geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Fair Play Tanıtım Dalı Şeref Diploması tarafıma verildi. Ailem ile katıldığım ödül töreni çok güzel bir hatıra oldu benim için. Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar’ın “İyilik çadırına hoş geldiniz” diyerek samimi ve toplumsal mesajlar içeren konuşması ile başlayan ödül töreninde birbirinden kıymetli spor adamlarının yaşadıkları ve yaşattıkları fair play olaylarını ilgiyle izledik. Spor bölümünde okumuş ve spor alanında çalışan biri olarak alabileceğim en anlamlı ödüldü. Vefa dolu etkinlikte diğer ödül alan spor dostlarıyla aile fotoğrafında yer almamı sağlayan aileme, öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkür ederim.