FUTNET SPORU

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Rahmetli Vatan Şaşmaz ile bundan tam 10 yıl önce yaptığım bir röportaj sunumunda FUTNET için bir ayak oyunudur demiştim.

Rahmetli Vatan Şaşmaz ile bundan tam 10 yıl önce yaptığım bir röportaj sunumunda FUTNET için bir ayak oyunudur demiştim. Ben kitabi bir tanım yaparken Vatan Şaşmaz bana gülerek “bizim sektörde ayak oyunlarını çok duyduk ama bunun bir spor branşı olacağı hiç aklımıza gelmemişti” demişti. Seyri güzel, oynaması bir o kadar eğlenceli ayak oyununu yeniden başlatıyoruz. Daha önceki bazı köşe yazılarımda Türkiye’de resmi spor federasyonu olmayan branşlarının yaşadıkları zorlukları aktarmaya çalışmıştım. Şimdi ben ve FUTNET gönüllüsü arkadaşlarım ile bu zorluklara talip olduk. Dile kolay yaklaşık 23 yıldır bu branşın gelişimi için uğraşılarım oldu. Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi, ODTÜ, Sakarya Üniversitesi ve en büyük gelişimi sağlattıran Kocaeli Üniversitesi’nde öğrencilerim ile beraber çok çalıştık. Milli Eğitim, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Futbol Antrenörleri Derneği ve İzmit Belediyesi ile yaptığımız organizasyonlar hem amatör hem samimi hem de kaliteliydi. Tüm katılımcılara iyi ki buradaydık dedirttik. Yaklaşık 10 yıldır bu branşa biz ara verdik. Başka arkadaşlar yine başka isimler altında faaliyetleri devam ettirdiler.  Dünyadaki en büyük yönetimsel yapıya sahip ismi ile şimdi geri döndük. FUTNET’i Türkiye’nin en çok sevilen spor branşı yapmak için sahaya indik. Kısa orta ve uzun vadede yapacaklarımız var. Zaman içinde FUTNET haberlerini sıkça duyacaksınız.   

Türkiye’nin en yeni spor branşı FUTNET nedir? 

FUTNET  filenin ikiye böldüğü sahada topun yere değmeden karşı sahaya atılması mantığında oynanan spor branşlarıdır. Futbolcuların yenileme antrenmanlarında oynadığı bu spor branşı Dünyanın çeşitli ülkelerinde değişik isimler ve oyun kuralları ile oynatılmaktadır. Örneğin Kore’de janku, Tayland’da sepak takrav, Romanya’da futbol tenisi, Amerika’da footvolley ve Türkiye’de ayak tenisi olarak adlandırılmışlardır. Oynama mantığı hep aynı olmasına rağmen setler, set sayıları, saha ve file ölçüleri değişkenlik gösterebilmektedir. İnanıyorum ki Dünya ve Avrupa Şampiyonaları yapılan FUTNET spor branşını gençlerimiz çok sevecek. Bizde bunun için çok çalışacağız. Merak edenler için internet sitemiz www.futnet.org.tr. Kısa sürede yaptığımız işlerin sonucunda tepkilere baktığımda “Gün gelecek herkes FUTNET oynayacak” diyorum.