BAŞLAMA DÜDÜĞÜ

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Önümüzdeki süreçte kimin doğru karar aldığını hep birlikte göreceğiz.

Salgın tehdidine karşı her kurum gibi spor federasyonları da yeni rotalarını çiziyorlar. Yapılan açıklamalar arka arkaya gelmeye başladı. Sezonun bitirildiği veya mevcut haliyle tescillendirildiği şeklindeyse alkış tutulduğunu görüyoruz. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu gibi daha cesaretli karar alındığında ise önemli bir çoğunluk tarafındanfelaket tellallığı yapıldığını da görüyoruz.

Önümüzdeki süreçte kimin doğru karar aldığını hep birlikte göreceğiz. Çünkü salgınla ilgili yapılan neredeyse bütün öngörüler boşa çıktı. Kısa sürede bir çözümün olamayacağını ve normalleşmenin sanılandan daha uzun süre sonra olabileceğini bu günkü yaşadığımız psikolojik durumumuzdan dolayı düşünmeye başladık. Bu virüsü iyileştiren bir ilaç yok henüz. İlacın yakın bir zamanda bulunma garantisi de yok. Yani bizim bu virüsle yaşamaya alışmamız gerekiyor.

Futbol federasyonunun bu cesaretli adımını ben doğal karşılıyorum. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de futbol, büyüklüğü, bütçesi, sporcu sayısı ve takipçileri ile açık ara önde. Türkiye’de bulunan 65 spor federasyonunu toplayın ve üzerine Spor Genel Müdürlüğü’nü de koyun yine de futbollun sahip olduğu potansiyele yaklaşamıyor. Futbolu diğer branşlarla karıştırmamak lazım. Bundan ötürü futbol federasyonu başkanlığına ve yönetimine gelenlerde Türkiye’nin güçlü isimleri oluyor.

Nihat Özdemir’in başkanlığa seçilmesiyle birlikte güzel ve samimi işlerin yapıldığını ve bunların ülke futbolunun başarısına etkilerini de hep birlikte gördük. Cumhurbaşkanımıza karşı da almış olduğu görevi layıkıyla yerine getirme çabasındaki Federasyon başkanımızın üst liglerin oynatılması için kolaya kaçmadan ve şartları zorlayarak Sağlık Bakanı’nı ziyareti ile “Ligleri oynatmak istiyoruz” mesajını vermeye çalıştı. Son dönemin en başarılı, herkesin sempatisini kazanmış ve bu mücadeledeki kahramanımız olan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile görüntü vermeyi çok önemsemiş ama ben burada kendisini eleştirmek istiyorum.

Malumumuz 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var. Bu kuralı delerek bence bakana gitmemeliydi. Kurallara uyan ve uyulmasını tembihleyen bir görüntü verilebilirdi. Sonuçta federasyon yönetiminde yaşları daha uygun yöneticiler var. Bakan ile fotoğraf verilecekse de bunu diğer yöneticilere devretme olgunluğunu göstermesi gerekirdi. Ya da online bir görüşme ile bir kare paylaşılabilirdi.

Bakanımızda “Siz bir başlayın sizin için kuralları gevşetirim.” de demedi. Maçlar başlamadan ve son düdük çalmadan tartışmalar bitmeyecek gibi görülüyor.

Umarın açıklanan takvimde maçlar başlar ve sağlıklı bir ortamda tamamlanır. Hakikaten futbolu çok özledik.