TÜRK BİSİKLETİNDE SPONSORLAR NEFES OLACAK

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
İstanbul ne yazık ki nüfusuna oranla en az bisiklet sporcusunun olduğu illerin başında geliyor.

Yine yeni bir granfondo yarışı. İsmi yeni ama düzenleyenler tecrübeli. Marmara Granfondo, İstanbulPark Granfondo ve Bursa Granfondo gibi önemli yarışmaları düzenleyenler, Beykoz Belediyesi, Turkcell ve Bisan gibi önemli partnerler ile Büyük İstanbul’a Büyük Bisiklet Yarışını kazandırılmış oldu.

İstanbul ne yazık ki nüfusuna oranla en az bisiklet sporcusunun olduğu illerin başında geliyor. Oysaki bisiklet ile ilgili tüm ilklerin yaşandığı, bisiklet üzerine faaliyet gösteren güçlü sivil toplum örgütlerinin merkezi. Aynı zamanda bisiklet üretim fabrikalarının en çok olduğu yer olan İstanbul’da ne yazık ki bisiklet yarışlarında da fakirlik çekiyor.

Sporcu sayısının azlığına rağmen bisiklet kullanıcı sayısının hızla arttığı şehirde amatör sporcular için granfondo bisiklet yarışmaları önemli bir fırsat oluyor.

Bisiklet yarışlarının perde arkasında bir belediye ve sponsor bir firma varsa bisikletin sahip olduğu görsellik ve sempati sayesinde mükemmel manzaralı büyük işlere imza atılıyor.

Turkcell İstanbul Granfondo Bisiklet Yarışması’nın en büyük destekçisi Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın bisiklet projelerine verdiği önemi yakinen biliyorum. Samimiyetle onlarca bisiklet projesini hayata geçirdi ve kendisi de aktif bisiklet kullanıcısı. Beykoz İlçesi de bisiklet yarışlarına en uygun yerlerin başında geliyor. İstanbul’un trafik sorununu düşününce Beykoz’un sahip olduğu doğal güzellikler ve yolların daha tenha olması önemli avantaj sağlıyor. Başarılı organizasyonun sonunda Başkan Aydın, 2022 Haziran ayının ikinci Pazar gününün müjdesini de verdi. Organizasyonun daha da büyüyeceği kesin.

Belediyeyi yanı sıra Turkcell’in spor yatırımlarının da artarak devam ettiğini sevinerek izliyorum. Bursa Granfondo’suna güçlü bir destek veren Turkcell diğer spor branşlarında olduğu gibi Türk bisiklet sporcularını da kucaklayacaktır. Basın toplantısına dahi Genel Müdür Murat Erkan’ın katılması beni bu düşünceye sevk etti. Yarışma alanında sürekli bulundular. Turkcell’in ağırlığını herkes hissetti.

Turkcell gibi BİSAN’ın da bu yarışa destek sağlaması bisikletin geleceği için güzel bir durum olarak karşımıza çıkmakta. Bu konuyu ilerde ele alacağımızı belirtirken ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi bu yarışlara da kısıtlama getirmekte olsa da aşılanmanın hızla arttığı ülkemizde yakında normal hayata geçebileceğimizi ümit ediyoruz.

Yarış öncesi hazırlık, EXPO alanı ve yarışmanın kalitesi tartışılmaz. Çıta daha yükseğe çekildi. Bundan sonraki yarışlarda Türkiye’nin katılım rekorunun kırılacağından emin olarak sıradaki yarışın İzmir’de olduğunu hatırlatırken bunu not almanızı da öneririm..