KURBAN OLALIM

Aklı, içgüdülerinin emrinde, ruhundan uzaklaşan insanlar çoğalıyor yeryüzünde. Başta merhamet olmak üzere başkası için bir şey yapma isteği körelen insanlar… Sadece kendine kurban olmayı öğreten kapitalist sistemin bireyci davranış modeline ne güzel cevaptır Kurban Bayramı.

Çarşamba 22 Ağustos 2018 02:15
BÜYÜK DEVLET

Bugün dünyayı yeniden parselleyip, şekillendirip, paylaşmak ve satmak isteyen, bir güçler savaşı ile karşı karşıyayız.

Çarşamba 15 Ağustos 2018 02:20
"ÖNCE AMERİKA" MI?

Amerika'nın, Türkiye'yi alenen tehdit eden bir siyasal iletişim dilini benimseyen liderlik anlayışı, elbette önemlidir ve kabul edilemez.

Çarşamba 08 Ağustos 2018 02:15
AİLE ŞİRKETİNİN İRFANI

"Çocuklar hızla yetişiyorlar, iyi bir eğitim almaları lâzım ama patron çocuğu gibi davrandıklarından ne iyi bir eğitim alabiliyor ne de işi öğreniyorlar.

Çarşamba 01 Ağustos 2018 02:20
YORULDUK MU? 

Dünyada yaşanan şiddet olayları; "Acaba insan olmaktan yorulduk mu?" sorusunu akıllara getiriyor. Birey ve toplum düzeyinde yaşananlar, tahammülün giderek azaldığını ve gerilimin hem de örtülü bir gerilimin dalga dalga yayıldığını gösteriyor.

Çarşamba 25 Temmuz 2018 02:20
TEHDİTLER BİTMEZ

Eşsiz bir mücadele ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kendisine biçilen rolleri aşmasın ve genetiğinde olan gönül medeniyetini yeniden inşa etmesin diye yıllarca türlü saldırılara maruz kaldı.

Çarşamba 18 Temmuz 2018 02:10
DEVLETİN LİDERLERİ

Yıllardır danışmanlık yaptığımız aile şirketlerinin kurumsallaşma yolculuğundaki başarılarında beş temel esas belirleyici oluyor: Ailenin geleneksel kültürü, adalet, bağlayıcı kurallar, değişime açıklık ve liderlik.

Çarşamba 11 Temmuz 2018 02:00
ŞİDDET ŞÜKÜRLE AŞILABİLİR  

Kaçırılarak hunharca öldürülen Eylül çocukların, evlatları tarafından canları alınan anne babaların, trafikteki makasla ölüme itilen canların, eğlence için şiddete maruz kalan hayvanların sorumlusu elbette katillerdir. Peki, bu katilleri yetiştiren toplumun, bizim hiç suçumuz yok mu? 

Çarşamba 04 Temmuz 2018 02:20