TERLEMEYİ BOTOKS İLE BİTİR

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
​En Etkili ve Sonuç odaklı tedavi BOTOKS ile sağlanır.

En Etkili ve Sonuç odaklı tedavi BOTOKS ile sağlanır. Terleme tedavisinde uzun yıllar pek çok yöntem denenmiştir. Terleme; çok rahatsız edici sosyal bir sorundur. İnsanların sosyalleşmesine ve çalışma hayatına katılmasına engel olmaktadır. Doğal olarak terleme konusun da çözüm arayışları da artmış ve tedavi seçeneklerinin denenmesine sebep olmuştur.

Terleme tedavi seçenekleri;

* Topikal antiperspiranlar; ucuz ve kolay uygulanabilir ama etki süreleri çok kısadır bir kaç hafta gibi ve yan etki hemen görülebilir.

* Sistemik ilaçlar; antikolinerjikler terlemeyi azaltır fakat terlemeyi kontrol etmek için gerekli dozlarda önemli yan etkileri ortaya çıkmaktadır.

* İyontoforez; uzun dönem yan etkileri olmayan basit ve etkili bir metodtur ancak hastaların semptomsuz kalabilmeleri için idame tedavisi gereklidir. Uygulama zahmetlidir.

* Cerrahi TEKNİKLER; Cerrahi sempatektomi, aksiler doku eksizyonu, aksillanın subkütan küretajı ve vakumla yağ emme yoluyla uygulanan aksiler lipolizis gibi.

* BOTOKS: Etki süresi kısadır 6-7 ay ile 9-12 ay arası değişir, uygulama sayısı ile bu sire uzamaktadır, ama en önemlisi UYGULAMA kolaylığıdır.

Terleme için avuç içi, koltuk altı, ayak tabanı gibi pek çok bölge de olabilmektedir. Ama en rahatsız edici koltuk altı terlemedir ki kıyafeti ıslatıp leke ve koku yapması problemdir. Özellikle garson, kuaför, makyöz, satış elemanı, kasiyer, estetisyenler v.b. gibi insanlar ile çok yakın temas gerektiren sektörlerde her iki tarafı da rahatsız etmekte olan çok ciddi bir sorundur.

"Uygulaması diğer terleme tedavilerine göre en kolay olan BOTOKS'dur."

Önce alana uyuşturucu kremler sürülmekte, ardından üzeri streç örtü ila kapatılıp, 20-30 dk beklendikten sonra Buz uygulaması eşliğinde 3-5 dk içinde işlem tamamlanmaktadır. Tam etki 13. günde oluşur, ama ortalama 3 hafta sonra kontrole gelir hasta minik revizyon gerekir ise yapılır,

Botoks her koşulda yapılabilir, hiçbir şekilde ALLERJİ v.s. görmedim ama etik olan bir doktorun klinikte yapmasıdır.

Koltuk altı terleme tedavisinde en hızlı etki Botoks ile olmaktadır.