HOLLYWOOD YANAĞI

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Geçen hafta güzel ve diri yanaklar için iplerle asma işlemini anlatmıştım. Bu hafta ise yine yanaklar için trend bir işlem olan Hollywood yanağından söz edeceğim.

İki yıldır en çok popüler olan işlemlerden biri olan "Hollywood yanağı" nedir?
Yanağımızda halk arasında suratım sarktı denilen alanlarda normalde çene kemiğinin yaklaşık 2-3 cm üstünde bulunan yağ yastıkçıları bulunur. Bu yağ yastıkçıları gençlerde dolgun yanak görüntüsüne ve daha tombul görüntüye sebep olur ama bu yastıkçıların doğuştan olmadığı insanlarda yüz daha zarif ve daha genç, fresh görünür. Dolgun yanak görüntüsü ve daha tombul yanaklar yaşınızı daha da büyük gösterir.

Başka bir açıdan bakarsak; yanağınız dolgun ise erken yaşlanmaya da sebebiyet verir. Nedeni ise şudur: Bu yağ yastıkçığı daha küçük olanlara göre yer çekimine daha çok maruz kalır ve yanağın çene üstünden sarkması erken yaşda başlar.
Bu nedenlerden dolayı yıllardır bu yağ yastıkçığı alınır ve adı vardır: Bişektomi
Gençliğin ve güzelliğin temel taşı olan yanak bölgesi vücutta en erken yaşlanan bölgelerden biridir. Ayrıca yanaklarda oluşan fazlalıklar kimi zaman diyet ve egzersiz ile istediğimiz etkiyi göstermeyebiliyor.

Bu gibi durumlarda Bichat yağ yastıkçığı, ağız içinden iz bırakmadan yapılan cerrahi yöntemle alınabiliyor.

Yapılan cerrahi işlem ile kişiye üçgen yüz tanımı ve zarif bir ifade veriliyor.

Son yıllarda yeni cihazlar özellikle HİFU ile benzer sonuç alabilmekteyiz.

Bu ameliyatta buccal bölge dediğimiz yanağın ağız iç kısımlarında cilt ve kasların altında toplanan yağ yastıkçığı çıkartılmaktadır. Ağız içerisinden küçük bir kesi ile ameliyat yapılmaktadır. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanılmakta dikiş alınmamaktadır. Operasyondan sonra her iki yanağın iç tarafındaki 1 cm'lik kesiler bir hafta içinde tamamen iyileşiyor. Diğer ameliyatlar ile kombine edilebilmektedir ama genellikle lokal anestezi ile de yapılabilen bu işlemin süresi yaklaşık yarım saattir ve hastaneden ortalama 3 saat sonra taburcu olunur. Ortalama on gün sonra ödem yavaş yavaş azalır, sonuç kendini göstermeye başlar. Bazen kişiye bağlı olarak bu süre 1-2 haftayı bulabilmektedir.