"ALEXANDRİTE LAZER EPİLASYON SİSTEMİ"

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Alexandrite lazer 755 nm dalga boyuna sahip bir lazer cihazıdır.

Alexandrite lazer dalga boyu kısa olmasından melanine duyarlılığı fazla olan bir lazer tipidir. En uygun hasta profili cilt tipi açık ten ve koyu renk kıldır. Kullanımı esmer tenlerde daha kısıtlıdır bu nedenle alexandrite lazerin koyu tenlilerde kullanımı önerilmemektedir.

Alexandrite lazer epilasyon sistemi hasta uyumludur. Uygulama öncesi kılların tıraşlanma ihtiyacı yoktur. Diğer lazer sistemlerine göre daha az ağrılıdır. Bu sistem ile uygulama yapıldığında kıllar uygulama sonrası bölgeden temizlenir. Alexandrite sistemi koltuk altı, bacak, bikini bölgesi ve genital bölgede başarı oranı yüksek bir sistemdir. Hava soğutma sistemi sayesinde; epilasyon işlemi yapılırken ciltte oluşabilecek lekelenme ve yanma gibi etkileri minimize eder.
Diode Lazer Epilasyon Sistemi ağrılı bir işlemdir ve ince tüylere etkilidir.
ND:Yağ Lazer Sistemi sadece ince tüylere etki gösterebilir ve ince tüylerin de tamamına etkili değildir.
Alexandrite ile her türlü kıl, tüy temizlenebiliyor.
Özel koruma gözlükler ile gözler korunarak, kaş ve göz araları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilmektedir.
Melanin adlı pigment kıllara rengini verir. Epilasyon amacı ile kullanılan lazer ışığını emilimini sağlar. Oluşan ısı kıl köküne iletilir. Isı etkisi ile kıl kökünde tahribat sağlanır.
Vücuttaki melanin hedef seçildiği lazer epilasyonda, melanin yoğun olduğu koyu ve kalın kıllarda başarı oranı yüksek olmaktadır. Vücudumuzda melanin sadece kıl yapısında değil aynı zamanda cildimizin üst tabakasında da yer almaktadır. Kişinin ten rengi başarıyı etkileyen diğer bir faktördür. Ten rengi koyu olanlarda (makina özelliklerine göre değişse de zenci tipi koyu renk ve bronz renk kasdedilmektedir) cildin yüzeyel tabakasında yer alan melanin fazla olduğu için yan etki riski yüksektir. Bu nedenle lazer epilasyon amacı ile verilen enerji de dağılacağından başarı oranı düşer.

Uygulama öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

• Bayanlarda lazer epilasyon özel koruma gözlükleri ile korunarak vücudun tamamına uygulanabilmektedir.

• Erkeklerde lazer epilasyon koruma gözlükleri ile korunarak vücudun tamamına uygulanmaktadır
• En çok tercih edilen bölgeler, yüz, kol altı, bikini, bacak bölgeleridir.
• Uygulamadan önce solaryum ve güneşlenmekten kaçınılmalıdır.
• Uygulama yapılacak bölgeye 3 hafta kökten alım işlemi yapılmaması gerekmektedir. Jilet veya makine ile kısaltma işlemi 3–4 gün öncesi yapılabilir.
• Son 6 ay içerisinde Reacutone kullanan kişilere lazer epilasyon uygulaması tavsiye edilmez.
• Uygulama sonrası güneşlenmekten kaçınılmalıdır. Yüksek koruma faktörlü kremler kullanılabilir.
• Uygulama sonrasında ılık duş alınabilir.

• Uygulama sonrası cildinizin nemlendirilmesi kılların daha kolay dökülmesini sağlayabilir…
• Seans sürelerinin uzatılmaması önerilmektedir. Vücut bölgesinde 2 ayda bir yüz bölgesinde 1–1,5 ayda bir uygulama tavsiye edilmektedir. Bu süre kılların çıkışına bağlı olarak uzayabilir.
• Seans uygulama süreleri genelde yüz 10 dak, bacak 40 dak, kol altı 5 dak, çene 5 dak, tüm vücut 1–1,5 saat sürmektedir.