​MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK SALDIRI NEYİ HEDEFLİYOR?

İsrail, her sene böyle bir fırsatı bize bir-iki kere çoğunlukla Doğu Kudüs üzerinden gerçekleştirdiği Filistinlilere yönelik şiddet içeren bir eylemle verir.

Pazartesi 10 Nisan 2023 02:35
GERİLEYİŞ KAYGISI: ABD'NİN YENİ BAŞ AĞRISI

ABD için yeni bir şey değil, zaman zaman özellikle de ekonomide bir şeyler yolunda gitmezken hem düşünürleri hem de kamuoyunu yoklar.

Pazartesi 03 Nisan 2023 02:35
ÇİN'İN YENİ DİPLOMATİK İDDİASI: EKSEN Mİ OLUŞUYOR, ÇİN Mİ GÖRÜNÜR OLUYOR?

Bu strateji ile Çin, hem rakiplerini- en önemlisi de ABD'ni bir reaksiyon içerisine sokmadan mini minnacık adımlarla erişim ve kontrol alanını genişletmeyi umuyordu-ki nispeten başarılı oldu.

Pazartesi 27 Mart 2023 02:45
FİNLANDİYA'YA ANKARA VİZESİ: TÜRKİYE'NİN MESAJ NE?

Elbette bugün Batı dış politika elitleri Rusya ve NATO arasında uzanan gri alanı bir bütün olarak düşünmeye ve "Rusya tehdidini" bütüncül bir güvenlik sorunu olarak adlandırmaya/kurgulamaya özen gösteriyorlar.

Pazartesi 20 Mart 2023 02:35
CUMA GÜNÜNDEN BUGÜNE ORTADOĞU'DA NE DEĞİŞTİ? İRAN-SUUDİ ARABİSTAN- ÇİN ANLAŞMASI

Bir kere Washington'un Ortadoğu politikaları ve Çin'in Körfez başta olmak üzere kendisinden uzakta ilgi alanlarında aktif dış politikasıyla ilgili kulaktan kulağa, makaleden makaleye devam eden klişenin en somut resmidir Beijing'de verilen fotoğraf.

Pazartesi 13 Mart 2023 02:30
İSRAİL'DE PROTESTOLAR: İSRAİL'İN FALINDA NE GÖRÜNÜYOR?

Geçtiğimiz aylarda İran'daki protestoları konuşuyorduk, bugünlerde de İsrail'deki protestoları. İsrail'de mevcut hükümetin yapmaya çalıştığı yargı reformuna yönelik protestolar aslında yeni değil.

Pazartesi 06 Mart 2023 02:55
UKRAYNA SAVAŞI: İLK YILINDA AVRUPA SAVAŞI MI, YENİ SOĞUK SAVAŞIN CEPHESİ Mİ?

İlk sürprizi tek, tek ele almaktansa Çin'in Ukrayna Savaşı ile ilgili pozisyonunu daha görünür hale getirme çabası kapsamında Çin'den taraflara yönelik bir çağrı olarak görebiliriz.

Pazartesi 27 Şubat 2023 02:40
MÜNİH GÜVENLİK KONFERANSINDAKİ TABLO

Geçen haftaki yazımızı dünya bizim için dururken dışarıda neler oluyor sorusu çerçevesinde yazmıştık, bu hafta da aynı çerçeveden sürdürelim çevremize bakmaya.

Pazartesi 20 Şubat 2023 02:35