RÖVANŞ DAHA ZOR OLACAK

Mustafa YAŞAR 08 Ağu 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Fenerbahçe için Benfica hiç istenen bir eşleşme değildi.

Transferi tamamlayamayan, hazırlık maçlarında da hazır olmadığı görülen sarı-lacivertliler için kağıt üzerinde zor bir ekipti Portekiz temsilcisi.

Bunu başta başkan Ali Koç olmak üzere herkes dile getirdi.

Ancak futbol öyle bir oyunki zaman, zaman güç dengelerini altüst edebilecek faktörler ortaya çıkabiliyor ve dezavantajlı durumlar bir şekilde ortadan kalkabiliyor.

Nitekim ilk yarıda beklenenin çok altında bir Benfica performansı ve buna karşılık daha dirençli bir Fenerbahçe izledik.

Gününde bir Isla ve Dirar rakibe gol şansı vermezken, Benfica karşısında takımını sahaya 4-3-3 dizilişiyle süren teknik direktör Cocu’nun sürekli yan top oynayan oyuncularına müdahalede yetersiz kaldığını gördük.

Golsüz geçilen ilk yarı sonrası zor oyunu bozacaktı ki; öyle de oldu ve ev sahibi 69 dakika direnen Fenerbahçe karşısında öne geçti ve karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılan taraf oldu.

Deplasmanda alınan bu sonuç birçok eksiği olan Fenerbahçe için avantaj mıdır? Bunu rövanşta göreceğiz ancak, şu bir gerçek ki evinde oynayacak olmasına rağmen ikinci ayak sarı-lacivertliler için dün akşamki kadar kolay olmayacak orası da bir gerçek.