​ROTASYONA RAĞMEN

Mustafa YAŞAR 27 Eki 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları

Bu sezon Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 17 maçın tümünü kazanan Fenerbahçe yenilmez armada oldu.

İsmail Kartal ile oyuncularının performansı ve sürekli yükselen grafiği dikkat çekici.

Konferans Ligi'nde gruptaki ilk maçında Nordsjaelland'ı 3-1, ikinci maçta ise deplasmanda Spartak Trnava'yı 2-1 mağlup eden ve H Grubu'nun 6 puanla lideri 

durumunda  bulunan sarı-lacivertliler, ilk maçında Spartak Trnava'yı 4-0 mağlup eden sonrasında Nordsjaelland'a 7-1 mağlup olan 3 puanla grup üçüncüsü Ludogorets karşısına ağır favori olarak çıktı.

KARTAL ROTASYONA GİTTİ

Ludogorets karşısında Hatayspor maçının ilk 11'ine göre 6 farklı isimle rotasyona giden İsmail Kartal, Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Edin Dzeko'yu yedek soyundurdu. 

Kartal bu oyuncular yerine İrfan Can Eğribayat, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, Miha Zajc, Ryan Kent ve Michy Batshuayi’ye görev verdi ilk 11’de.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Joshua King, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş ise müsabakada forma giyemedi.

SERİ DEVAM EDİYOR

İlk yarıda gol yollarındaki bildik etkinliğinden uzak bir Fenerbahçe izledik.

Rakip savunmanın bir anlık hatası sonrası Fred’in asistiyle defansın arkasına sarkan Michy Batshuayi'nin bulduğu gol kapanan Bulgar ekibinin gardını düşürdü.

İkinci yarının hemen başında gelen Zajc’ın golü ile farkı arttıran sarı-lacivertliler sonrasında kalesinde golü gören taraf olunca kalan 25 dakikada rotasyonunda etkisiyle sıkıntılı dakikalar yaşarken yine de kazanmayı bildi. 

Her şeyden önemlisi Fenerbahçe dün akşam serisini bozmadan yoluna devam dedi.

9 puana ulaşan ve grubu lider bitirmesi hemen hemen garanti sarı-lacivertliler, dördüncü maçında 9 Kasım’da bu kez deplasmanda yine Ludogorets ile karşılaşacak.