​NE İZLEDİK BİZ?

Mustafa YAŞAR 25 Ara 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları

Neresinden tutsanız elinizde kalan ülke futbolunda Fenerbahçe, Galatasaray derbisinden tek beklentim 12 şehidimizin acısını yaşadığımız bir ortamda maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un açıklamalarını da görünce olaysız geçmesini temenni etmek oldu.

24.dakikada Dzeko'nun Torreira'ya faulu sonrası önce saha içinde oyuncular arasında sonrasında da tribünlerin bir kısmında tansiyon yükseldi.

21 faulün yapıldığı ilk yarıda maçın hakemi Arda Kardeşler kontrolü elinde tutmak için olağanüstü çaba sarf ederken sadece 1 kez sarı kartını kullandı. 

İlk 45 dakikada iki takımda kaleye isabetli bir tek şut dahi atamazken, birbirleriyle didişmekten ise hiç geri durmadılar. Bu didişmelerin başrolünde ise Dzeko, İrfan Can Kahveci, Icardi ve Kerem Demirbay yer aldı. 

Futbol adına kısır ilk yarı, ikinci yarıda da değişmezken ‘dağ fare doğurdu’ dedirten derbiye dair tek tesellim olaysız sonuçlanmasıydı.

SÜPER KUPA’DA CEZALIYIM!

İki ekip 4 gün sonra bu kez Süper Kupa için Suudi Arabistan’da karşı karşıya gelecek. ‘Neden Türkiye’de değil de Arabistan’da oynanıyor?’ diye çokça tartışılsa da sonunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun dediği olurken; TFF’nin Riyad’a götüreceği ‘imtiyazlı medya mensuplarından’ olmadığımız için ben de karşılaşmayı ekrandan izlemekle yetineceğim. Bu her iki takım taraftarlarına olduğu kadar ben ve benim durumumdaki diğer gazetecilere ceza değil de nedir acaba? Bir cevap veren olur mu?