​ADINA YAKIŞSIN DA

Mustafa YAŞAR 29 Ara 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları

Süper Lig’de beş gün önce son yılların en kötü derbisini oynayan Fenerbahçe ile Galatasaray bu kez Süper Kupa’nın sahibi olmak için Suudi Arabistan’da karşı karşıya geliyor. 

Futbolun içindeki büyük bir kesimin ‘Neden Türkiye’de değil de Arabistan’da oynanıyor?’ diye çokça tartıştığı organizasyon için ben de bir önceki yazımda eleştiride bulunmuş ülkemizde oynanması halinde yerinde izleyeceğim bir karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yanlış kararı nedeniyle ekrandan izlemek zorunda kalmamın bir nevi ceza olduğuna vurgu yapmıştım. 

Sadece bu kadar değil elbette. 

Cumhuriyetimizin 100.yılında böylesi bir maçın Suudi Arabistan’a taşınmasının tartışılacak birçok yanı oldu ancak bugüne geldiğimizde o tartışmalara geriye dönmeye de gerek yok.

Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan (6) Galatasaray oldu.

Fenerbahçe’nin de 3 kez kazandığı kupanın bu akşamki randevusundan beklentim adı gibi bir mücadeleye sahne olmasından öte değil.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riyad’a götürdüğü ‘imtiyazlı medya mensupları’ konusuna ise olur da yazacak yerimiz kalırsa! önümüzdeki günlerde değiniriz.