​KAYBEDENİ OLMAYAN FİNAL

Mustafa YAŞAR 18 Ara 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları

Başarılarla dolu bir yıl geçiren ve dünya 1 numarasına kadar yükselen Türk voleybolu 2023’ün bitimine sayılı günler kala bir başka büyük başarıya imza attı ve Kadın voleybolunda dünyanın en iyi takımının belirleneceği FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda hem de Cumhuriyetimizin 100.Yılında tarihte ilk kez iki Türk takımının finalini izlettirdi voleybolseverlere. 

Üç kıtadan 6 takımın mücadele ettiği şampiyonada rakiplerini dize getirerek namağlup finale gelen Eczacıbaşı Dynavit ile Vakıfbank’ın nefes kesen 5 set, 113 dakika süren mücadelesini Eczacıbaşı Dynavit kazanıp 16.kez düzenlenen organizasyonda 3.kez şampiyon olurken, bana göre kaybedeni olmayan finalin asıl kazananı da şüphesiz ki Türk voleybolu oluyordu.

Karşılaşmaya etkili başlayan Vakıfbank ilk seti kazanıp öne geçerken, büyük bir çekişmeye sahne olan ve skor üstünlüğünün birçok kez el değiştirdiği sonraki iki setin galibi Eczacıbaşı oluyordu.

4.seti 25-23 kazanan Vakıfbank karşılaşmayı karar setine taşırken, beşinci sette turnuvanın MVP’si de seçilen Boskovic'in etkili oyunuyla kupaya uzanan taraf Eczacıbaşı Dynavit oldu.

İki takımımızın da parkede gösterdiği mücadele müthişti.

Dünyaya nasıl bir voleybol ülkesi olduğumuzu bir kez daha gösterdiler.

Tebrikler Ezcacıbaşı ve Vakıfbank.

Size de teşekkürler her iki kulübün yönetimi.

Ülkeye katkınız çok büyük.