​PARİS YOLUNDA İLK ZORLU VİRAJ BREZİLYA

Mustafa YAŞAR 20 Eyl 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları

Hiç kolay değil 31 Mayıs’tan bu yana çok zor bir maç trafiğinde başarıyla mücadele ediyor gururumuz A Milli Kadın Voleybol Takımımız.

Antalya’da başlayan, Hong Kong ve Tayland’da devam eden Amerika’da şampiyonluğumuzla noktalanan Milletler Ligi’nin hemen ardından önce Almanya sonra Belçika’da Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti kadınlarımız.

Filenin Sultanları tarihte ilk kez Avrupa Şampiyonu olurken daha o şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşayamadan ve dahi formalarındaki ter kurumadan bu kez de soluğu Japonya’daki Olimpiyat Elemeleri’nde aldılar.

Baş döndüren bu maç trafiğinde önüne geleni deviren millilerimiz dün de Peru galibiyetiyle 18 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Elemelerde bugün Arjantin ile karşılaşacak olan kadınlarımız sonrasında Cuma günü grubundaki en ciddi iki rakibinden biri olan Brezilya, Cumartesi günü de ev sahibi Japonya ile karşılaşacak.

Son maçımızı ise Pazar günü Belçika ile oynayacağız.

Buraya kadar her şey yolunda gitti. 

Elemeler sonrası grupta ilk ikiyi alacak takımların Paris kotası alacağı yolda şimdi önümüzde iki zor rakip var.

Bugün itibariyle oynadığı 3 maçı da set vermeden kazanan lider Japonya’nın ardından Peru’ya verdiğimiz 1 set nedeniyle ikinci sıradayız.

Cuma günü karşılaşacağımız Brezilya ise kaybettiği 2 set ile üçüncü sırada.

Biz bugün Arjantin’i yeneriz.

Sonrasında Brezilya karşısında da favoriyiz ancak çok zor bir maç oynayacağımız da unutulmamalı.

Rakibimizle son maçımızı 30 Haziran’da Milletler Ligi’nin 3.haftasında oynamış ve 3-0 kazanmıştık.

Yine kazanırsak ‘Biz geliyoruz Paris’ diyebiliriz.

Sultanlarımıza her zaman ki gibi çok güveniyor ve gruptan Japonya ile birlikte Olimpiyat bileti alacaklarına inanıyorum.