​KAYIP BÜYÜK

Mustafa YAŞAR 21 Eyl 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Sarı-Kırmızılılar, dün akşam bu kez Okan Buruk ile 'Devler Sahnesi'ne döndü.

En son 2019-20 sezonunda Fatih Terim ile Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan ve Paris Saint-Germain, Real Madrid, Club Brugge ile mücadele eden Galatasaray, zorlu grupta aldığı 4 yenilgi 2 beraberlikle sonuncu olmuştu.

Sarı-Kırmızılılar, dün akşam bu kez Okan Buruk ile ‘Devler Sahnesi’ne döndü.

Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag’ın yer aldığı grupta ilk iki mücadelesi verecek olan Aslan direkt rakibi Danimarka temsilcisi karşısında kazanarak iyi bir başlangıç yapmak istiyordu.

Oynadığı son 16 resmi karşılaşmada mağlubiyeti bulunmayan, Kopenhag’a göre kadro kalitesi de daha yüksek Galatasaray için bu hedef pekte uzak sayılmazdı.

KEREM SAÇ BAŞ YOLDURDU!

7.dakikada Icardi, 9, 16 ve 24.dakikalarda Kerem Aktürkoğlu ile rakip kaleyi yoklayan Galatasaray kapanan rakibi karşısında gol pozisyonları bulmasına rağmen son vuruşlarda etkisiz kaldı.

Kopenhag, Galatasaray kalesinde bulduğu ilk tehlikeli pozisyonda öne geçen taraf oldu.

Devre tamamlandığında kaleye 3’ü isabetli 9 şutu bulunan Galatasaray, Icardi’den beklediği performansı alamamış ve psikolojik üstünlüğünü de kaybetmiş görüntüdeydi. 

OYUN DÜŞÜNDÜRDÜ

İşte o psikolojik çöküntü ile çıkılan ikinci yarıda da sahada istediğini yapamayan bir Galatasaray izledik.

Buna karşılık sakin ve akılcı Kopenhag,   58.dakikada ikinci golü bularak RAMS Park’ta rolleri iyiden iyiye değiştirdi.

Golün hemen sonrası Okan Buruk’un Kerem Demirbay-Oliveira, Mertens-Tete, Kerem Aktürkoğlu-Zaha, Ziyech-Barış Alper Yılmaz hamlelerini gördük.

86’da Boey ile silkelenen Aslan hemen sonrasında 88’de Tete ile skoru eşitledi ama zorlu grupta üstelikte kendi sahasında direkt rakibine kaybedilen 2 puan ve oynadığı futbol düşündürücüydü.