​BJELİCA'YI TARTIŞTIRIR

Mustafa YAŞAR 27 Ağu 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Trabzonspor geride kalan iki haftaya baktığımızda lige hazır bir görüntü vermedi.

Trabzonspor geride kalan iki haftaya baktığımızda lige hazır bir görüntü vermedi.

Antalyaspor'u tek golle geçtikten sonra deplasmanda Galatasaray karşısında yenilmekten kurtulamayan bordo-mavililer, aynı zamanda takımdan ayrılan ve sakat olan oyuncularının da eksikliğini bir hayli hissettiler.

Bu yıl yeniden yükseldiği Süper Lig'e Çaykur Rizespor'da iyi başlayamadı.

İlk hafta deplasmanda Adana Demirspor'a mağlup olan sonrasında geçtiğimiz hafta da sahasında Corendon Alanyaspor ile golsüz berabere kalan Karadeniz ekibi, yeni teknik direktörü İlhan Palut ve baştan aşağı değişen 11’i ile uyum sorunu yaşayan bir ekip tablosu çizdiler.   

Bu veriler üzerinden bakıldığında sonucunu önceden kestirmenin mümkün olmadığı bir maç oynandı dün Trabzon’da.

Rizespor ilk 45 dakikayı iki farklı önde kapatırken oyunun da hakimiydi.

İkinci 45 dakikada ise bambaşka bir maç izledik.

Bakasetas’ın penaltı golüyle farkı bire indiren ama hemen ardından yine iki farklı geriye düşen Trabzonspor kalan dakikalarda skoru değiştirmek adına çok çalıştı ancak Karadeniz derbisinin kazananı Çaykur Rizespor oldu.

Nenad Bjelica, göreve geldiğinden bu yana Trabzonspor’un başında dün ilk kez iç saha mağlubiyeti yaşadı.

Bu mağlubiyet zaten belli çevrelerce kabul görmeyen Hırvat teknik adamı iyice tartışılır hale getirecektir.

Rizespor için ise aldıkları galibiyet çok değerliydi diyebiliriz.

SIRADAKİ GELSİN

Avrupa Şampiyonası grup aşamasında İsveç, Azerbaycan, Çekya, Yunanistan ve Almanya ile mücadele eden bu rakipleri ile oynadığı 5 maçı da kazanarak namağlup lider olarak son 16 turuna kalan A Milli Kadın Voleybol takımımız bugün Belçika ile çeyrek final mücadelesine çıkıyor.

Filenin Sultanları geride kalan maçlarda sadece Çekya'ya bir set verirken başantrenör Daniele Santarelli her maçta rotasyona giderek oyuncularını hedefe giden yolda hazır tuttu. 

Milletler Ligi şampiyonluğu sonrası dünya sıralamasında birinci sıraya çıkan ve rakipleri için çok daha büyük hedef haline gelen Sultanlar bugün Belçika'yı yenip çeyrek finale kalacaktır.

Ben turnuva öncesi yazımda kadınlarımızın bu kez Avrupa Şampiyonu olacaklarına inancımı üstüne basa basa yazmış biri olarak finale odaklıyım.

O yüzden sıradaki gelsin diyorum.