​ŞİRRETLİK YAPARAK MUHALEFET OLMAZ

İlnur ÇEVİK 13 Oca 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
CHP azınlığın çoğunluğa hükmedemeyeceğini hala anlayamıyor mu?

CHP azınlığın çoğunluğa hükmedemeyeceğini hala anlayamıyor mu? 1946’dan beri CHP hep bu yanlış yolda… Bakıyor ki çoğunluk egemen olacak, işi kaba kuvvete gerekirse de yalanlarla ve dolanlarla darbeye kadar götürüyor… 1960’da yaşadığımız gibi.

Bugün Türkiye ciddi bir şekilde sistem değişikliğine gidiyor ve bu değişikliği de yine halkın çoğunluğuna dayandırarak, kimseyi baskı altına almadan yapıyor.

Ama CHP ne yapıyor; bakıyor ki her gerçek demokraside olduğu gibi halkın dediği olacak eski hortumcu, tutucu güdük düzeni korumak için işi yine kavgaya, şirretliğe vuruyor.

CHP bakıyor ki; AK Parti ve MHP ikilisi 330 oyun üzerinde bir güçle Anayasa değişikliklerini referanduma rahat rahat götürecek ve halkımızı hakem yapacak, o zaman işi kaba kuvvete başvurarak çözmeye kalkıyor. Özgür bir ortamda halkın hakemliğinden korkulur mu?

Halkımız CHP’den gerçek bir muhalefet ortaya koyup Anayasa değişiklikleri üzerinde anlamlı bir tartışma ortamı yaratılmasını ve CHP’nin bazı maddelerin değiştirilmesinde baskı koymasını beklerken onlar işi kavga, gürültü ve anlamsız usul tartışmaları ile götürmeye çalışıyor. Maddeler tartışılırken hep yalan dolanla gerçekleri çarpıtıyorlar hâlbuki muhalefet edebilecekleri elle tutulur birçok konu var.

MHP ağırlığını koyup AK Parti’nin diretmesine rağmen bazı maddelerde değişiklik yapılmasını sağladı… CHP böyle davranacağına kavga çıkarıp işi karakola götürmeye kalktı… O da olmayınca “gizli oylama yapılmıyor” diye ortalığı karıştırmaya kalktı ve hem TBMM saygınlığını hem de kendi saygınlığına gölge düşürecek bir yola girdi… Sürekli kavga çıkarıp oylamaları geciktirmeye çalışıyorlar. En son yaptıkları ise tam bir rezalet: Perşembe sabaha karşı bu sefer Meclis kürsüsünü işgal edip görüşmeleri yavaşlatmaya kalktılar… Bu ne ilkellik? CHP’de Baykalcılar bile anayasa değişikliğini gerekli gördüklerini söylerken şimdi onlar da akıntıya kapılmış gidiyorlar…

Bu arada değişiklik maddeleri 340 oyun üzerinde kabul oyları ile bir bir geçiyor…