​İSRAİLLİ SORUMSUZLARIN ELİNDE ATOM BOMBALARI

İlnur ÇEVİK 07 Kas 2023

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
İsrail ciddi kayıplar verirken Hamas bir de 240'ın üzerinde Yahudi'yi rehine aldı.

Hamas Ekim 7’de giriştiği saldırıda Pandrora’nın kutusunu açtı ve kıyamet koptu. Hamas bu saldırıda yalnız bir Yahudi müzik festivalini basmadı aynı zamanda bazı askeri tesislerine de saldırı düzenledi ve İsraillilere 50 yıldır yaşamadıkları bir şok yaşattı.

İsrail ciddi kayıplar verirken Hamas bir de 240’ın üzerinde Yahudi’yi rehine aldı.

İsrailliler arasında tam bir travma, kızgınlık ve intikam çığlıkları hakim… İşte o zamandan beri İsrailliler herkesi askere aldı ve Gazze’ye saldırı üstüne saldırı düzenliyor ve çoluk çocuk demeden Filistinlileri katlediyor… 10 bin ölü ve on binlerce yaralı!

İşin kötüsü ise İsrail’i yöneten hükümetin içinde aşırı dinci, sorumsuz kafatasçı faşist kişilerin oluşu… Daha da kötüsü bunların sorumsuzluklarına, aşırılıklarına, canice hareketlerine başta ABD yetkilileri ve siyasetçilerinin göz yumması…

Ama en kötüsü İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, sırf iktidarda kalabilmek için bu katilleri, ırkçılıktan hüküm giymiş adamları hükümetine alıp bugün yaşadığımız Gazze felaketinin tohumlarını atması.

Gazze’de çocuklar göz göre göre öldürülüyor. Her türlü insanlık suçu işleniyor ve bu ABD’de vergi verenlerin parası ile yapılıyor…

Ama işin gözlerden kaçırılan ve en az Gazze kadar önemli olan Batı Şeria Filistinlilerinin başlarına gelen felaketler var…

Netanyahu’nun aşırı dinci bakanları sürekli olarak ve yıllardır militan yerleşimcileri bütün uluslararası kaideleri çiğneyerek Filistinlilerin topraklarına yerleştiriyorlardı. Şimdi bu Yahudi “siyasetçiler” bu Yahudi yerleşimci militanları silahlandırarak Hamas saldırılarını bahane ederek Filistinlilerin üzerlerine salıyorlar.

Her gün Batı Şeria’da Filistinli şehitler veriliyor. Filistin mahalleri boşaltılıyor ve bazı evler havaya uçuruluyor.

Batı Şeria göz göre göre yok ediliyor ve Filistin yönetimi lideri Muhammed Abbas çaresiz… Gazze yerle bir olurken Batı Şeria da elden gidiyor… Ve o aşırı dinci İsrailli bakanlardan biri “Gazze’ye atom bombası atalım hepsini yok edelim” demez mi?

Hele hele İsrail’in elinde nükleer silah olduğunu bildiğimize göre bu bombaların tetikleri kimlerin elinde olduğunu düşünürsek bölgemizin nasıl bir felaketle karşı karşıya kaldığını görürüz… İşte ABD ve Batılı diğer güçler bu gerçekle yüzleşmeli. Dünya bu nükleer silahları İsrail’in elinden almalı. Kitle imha silahları var yalanı ile Irak’ı işgal eden ABD Dünya’nın kaderini bu sorumsuz aşırı dinci İsrail kabine üyelerinin eline teslim edemez.