OLANLAR UNUTULMUYOR

Fehmi KETENCİ 23 Haz 2022

Fehmi KETENCİ
2022-2023 dönemiyle ve yenileneceği, değişime uğrayacağı düşünülen süreçte neler olacak göreceğiz.

      Özellikle son yılında oldukça sıkıntılı bir süreci geride bırakan futbolumuz,

2022-2023 dönemiyle ve yenileneceği, değişime uğrayacağı düşünülen süreçte neler olacak göreceğiz. Sıkıntılı ve kafalarda birçok soru işareti yüküyle çözümsüzlüğe terk edilen yönetim uygulamalarının geride neler bıraktığını göreceğiz.

      Haziran ayının sonuna yaklaşıyoruz. TFF’nin bir yıl süreli geçici yönetimi seçildi. Başkan Mehmet Büyükekşi’nin açıklamalarından anlayabildiğimiz kadarıyla tüm kurullarda radikal değişime gidilecek. Yeni TFF kucağında bulduğu; dört gözle beklenen Naklen Yayınlar meselesinin kesin çözümü. Harcama limitleri konusu. Geçtiğimiz yıldan kalan ve en büyük sorunlardan biri hakemler konusu, özellikle şikayetlerin merkezinde yer alan VAR hakemleri ile sahadaki hakemler arasındaki uyumsuzluk, karşılaşma sonuçlarına yansıyan, yoğun şikayetlere yol açan yanlış kararlar sorunlarının TFF Yönetimi ve yenilenecek kurullarının ve MHK’nın nasıl çözeceği, tam bir muamma.

      Bu arada bir başka önemli değişim de; Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Yönetimi’nde oldu. Ali Koç Futbol Kulupleri Vakfı Başkanlığı’na seçildi. Başkan Ali Koç’un profesyonel Futbol Kulüplerinin yaşadığı sorunlara nasıl çözümler üreteceği merakla bekleniyor.

      Haziran ayı futbolumuz için yeni yönetimlerin yönetim biçimlerinin etkisine girmiş olduğu bir ay.. Yeni sezon öncesi neler olacak bekleyip göreceğiz.

      Futbolumuzun marka değerini, en azından eskiden olduğu seviyelere çıkarabilmemiz için şu ankinden çok daha büyük düşünebilmeliyiz. Bunun farkına varabileceğimiz durumda olduğumuzu pek göremiyorum. Bu teknik yapılanma ile bu mümkün mü pek emin değilim.

      Umarım yeni TFF yönetimi eski alışkanlıklarından sıyrılır, tamamen yenilenir ve futbolumuzun marka değerini olması gereken yere taşır.

      Ali Koç, başında onca sorun var iken Futbol Kulüpleri Vakfını nasıl yürütür bilemiyorum. Ama FB içindeki sorunları hala çözbilmiş değil. 

      Fenerbahçe Beko Basketbol takımının başına dünya markası EuroLig Şampiyon Koçu Dimitris Itoudis’i, Futbol Takımının başına ise, Jörge Jesüs gibi marka bir Teknik çalıştırıcı getirdi. Yabancı sayısı ve yeni transferler konusunda hala isteneni yapabilmiş değil. Takımdan gönderilmesi gereken futbolcuları hala gönderilememiş. Hiç yoktan ve hiç hak etmediği halde itibarsızlaştırılmak için elden gelenin yapıldığı Mesut Özil, konusu var. Bu konuda İsmail hoca gider ayak yapılmaması gereken yanlışı yaptı. Konu tam bir muamma. İsmail hoca “ben bir şey yapmadım, yönetimin kararı” dedi ve topu yönetime attı ama, bilinen bir şey var ki, bu konunun yolunu İsmail Hoca’nın yönetime verdiği rapor açmıştır. Ama “ben bir şey yapmadım yönetimin kararı” diyebildi. Fenerbahçe teknik sorumlusu olarak takımı toparlayıp lig ikinciliğine taşımasını iyi de kullandı. Hakkıdır. “Ama elini taşın altına soktu” değerlendirmesinin biraz fazla abartıldığını düşünüyorum. O Fenerbahçe’yI Türkiye’deki yerli antrenörlerden kime teslim ederseniz edin elini seve seve taşın altına sokardı.

      Her Fenerbahçeli gibi ben de Mesut Özil İle İsmail Kartal arasında kadro dışı kalmaya giden ve tam olarak bir kan davasına dönüştürülen olayı, tüm ayrıntısı ile merak ediyorum. Hem İsmaıl Hoca hem de Başkan Ali Koç mutlaka açıklamalıdır. Bunun dışındaki uygulamalar Mesut Özil’e yapılan büyük haksızlık olarak tarihe geçecektir. “Aslolan Fenerbahçedir” diyerek bunu kimse geçiştiremez. 

      İsmail Hoca gönderilirken yapılan o şaşalı gönderilme şatafatının pek de doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu arada Fenerbahçe Beko’yu tüm zor şartlara, eksiklere, takımın yıldızlarının sakatlıklarına, eksik kadroyu yönetmesine, THY Euroligue’de finallere giderken uğradığı dokuz puan silinmesi haksızlığına rağmen, işini yapan, hiç şikayet etmeyen, üstüne üstlük Basketbol ligimiz final serilerine giderken, yerine gelecek hoca konusunun neredeyse belli olduğu, yani gönderileceği kararı verilmişken, fiinalde, Anadolu Efes’i ligde eze eze 3-1 yenerek dört yıl sonra şampiyon yapan Koç Aleksandar Djordjevic’i kuru bir mesaj teşekkürü ile, yapayalnız yolcu etmek yapılan en büyük yanlışlardan biridir diye düşünüyorum. Benim bildiğim Başkan Ali Koç böyle bir yanlışı yapmazdı, yapmamalıydı. Bir Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe Beko sevdalısı basketbol sever olarak çok üzgünüm, yapılanı unutamam.