İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ VE ARAPLARI BÖLÜYOR…

İlnur ÇEVİK 19 May 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye'nin önderliğinde İstanbul'da toplanan İslam Ülkeleri Zirvesi Kudüs için adımlar atıyor, İsrail ve ABD'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Yani Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kudüs için ve ezilen Filistin halkı için elinden gelenden fazlasını yapmaya çalışıyor.

Buna karşılık bakıyorsunuz Filistinliler darmadağın, Araplar ise bin parça…

Filistin Kurtuluş Örgütü ve Hamas tam bir anlaşmazlık içinde. Batı Şeria ve Gazze yönetimleri ayrı telden çalıyor. Filistinliler arasında birlik beraberlik yok.

İsrail ve ABD bundan faydalanıyor… Bazı Arap ülkelerinin akıllarını çelip “bak Filistinlilere yaptığınız yardımlar çarçur oluyor, destekleriniz onca yıldır boşa gidiyor” dediler ve “iyisi mi siz Filistinlilere arkanızı dönün ve bütün enerjinizi İran’a karşı harcayın” diye ikna ettiler.

Ama eskiden de Araplar, Filistinlilere öyle uzun boylu yardım yapmazlardı. Onları Lübnan’da ve Ürdün’de derme çatma kamplarda oturturlar ve burada geleceği olmayan bir gençlik yetiştirip hepsini İsrail’e karşı terör eylemlerinde kullanırlardı…

Şimdi o iş bitti. Bu sefer Filistinlilerin en büyük derdi kendi iç çekişmeleri ve bundan faydalanan İsrail ve ABD…

Ama Kudüs işi başka… Filistinlilere arkalarını dönen Arap liderler bile kendi kamuoylarından korkup Kudüs’ü kendi haline bırakamıyorlar ve onun için “kerhen” de olsa Türkiye’nin başını çektiği harekete katılmak zorunda kalıyorlar.