​ NATO ARKA ARKAYA SKANDAL DAVRANIŞLARA İMZA ATTI VE TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI…

İlnur ÇEVİK 18 Kas 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Norveç'te 8-17 Kasım tarihleri arasında yapılan tatbikatın masa başında düzenlenen simülasyonları sırasında iki olay yaşandı.

Norveç'te 8-17 Kasım tarihleri arasında yapılan tatbikatın masa başında düzenlenen simülasyonları sırasında iki olay yaşandı.

 

İlk olay simülasyonlara ilişkin düzenlemelerin yürütüldüğü Norveç'teki Ortak Harp Merkezi'nde (JWC), ilk olayda simülasyonla ilgili arka plan belgeleri çerçevesinde "Düşman Liderler Biyografisi" hazırlandı. Ancak hazırlığı yapan ekip teknisyeni Atatürk'ün heykelini bu biyografilerden birine yerleştirdi. Skandalın ardından bilgisine başvurulan teknisyen, sosyal medyadaki araştırma sonrasında Atatürk heykelini "yanlışlıkla" yerleştirdiğini iddia etti. Simülasyona katılan Türk ekibin müdahalesi sonrasında Atatürk heykeli düşman liderler biyografisinden kaldırıldı. Skandala neden olan teknisyen ise heykelin Atatürk'e ait olduğunu bilmediğini savunarak özür diledi.

 

İkinci olayda ise Norveç Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir sivil personel Hollanda'daki karargahta simülasyon çerçevesinde kullanılan sanal bir sohbet mecrasında "Recep Tayyip Erdoğan" adlı sahte hesap açtı. Norveç ordusuna bağlı personel, sahte hesapla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın simülasyonda "düşman ülke liderleriyle" yakın ilişki kurduğu ve iş birliği yaptığı mesajını verdi. NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türkiye kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkması üzerine, söz konusu subay ordudan atıldı.

 

Yani neden boyna bu yanlışlıklar, hatalar hep bizi buluyor? Bir tarafta Atatürk’e hakaret, bir tarafta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hakaret.

 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de, tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi. Stoltenberg açıklamasında sadece, Atatürk heykelini düşman biyografileri arasında kullanan teknisyene değindi, bu kişinin NATO ile bağlantısı olmayan, Norveç tarafından geçici olarak işe alınmış bir sivil çalışan olduğunu ve görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Ama bu özürler, pişmanlıklar yeterli değil.

 

Bu rezillikleri yapanlar tamamen bu işi bilinçli bir şekilde ve Türkiye düşmanlığını körüklemek için yapıyorlar ve NATO bunları önleyemiyor… Halkımız Avrupa Birliği gibi, Türk-Amerikan dostluğunu sorguladığı gibi NATO’daki müttefiklik ilişkimizi de yakında sorgulamaya başlayacak.

 

Bugünkü dünya şartlarında NATO, bugün de Türkiye’ye muhtaç yarın da. Onun için NATO yetkilileri Türkiye’ye düşmanlık besleyen insanları biran evvel ayıklamalı ve tasfiye etmeli. FETÖ’nün NATO’ya ne kadar sızdığını, bunlara pirim veren bazı NATO yetkililerine sormak lazım…