​KADERİN TAYİNİ HAKKINDA...?

Çokça dile getirilen "Halkların Kaderlerini Tayin Hakkı" hakkında hatırlanan ve düşünceye temel teşkil eden; sırasıyla Lenin ve Stalin'in Bolşevik doktrini olarak sundukları ( 1913-14 ), W. Wilson'un büyük cihan harbi sonunda bir daha insanlığın böyle bir harp yaşamaması amacıyla açıkladığı prensipler diye anılan 14 İlkenin 5. Maddesi (1918) ve Birleşmiş Milletler'in "Self Determinasyon" kavramı ve "İkiz Sözleşmeler" dönemi.

Cuma 27 Ekim 2017 02:10
​İKİ SEÇİM (2)

Geçtiğimiz günlerde Orta Avrupa'da iki önemli seçim yapıldı UNESCO… ve Avusturya …

Cuma 20 Ekim 2017 02:10
​İKİ SEÇİM (1)

Geçtiğimiz günlerde Orta Avrupa'da iki önemli seçim yapıldı UNESCO… ve Avusturya …

Perşembe 19 Ekim 2017 00:00
KENİZE MURAD 5

"Hakkında düşünülebilecek en kötü şeyler dahi söylenen Vahideddin Han.. Susarak bir iç savaşı önlemek amacıyla geçici süreliğine ülkeyi terk etmeye karar verdiğinde, imkanıyla aldığı kendisine ait ve devamlı kullandığı hokka takımını dahi yalan yanlış suçlamalara maruz kalmamak için arkasında bırakır."

Cumartesi 14 Ekim 2017 02:15
KENİZE MURAD 4

 "Türk tarih yazımının bir bölümü tamamen tahrif edilmiş olmasına rağmen toplumumuzun büyük çoğunluğunun geçmişleriyle gurur duyduğunu dolayısıyla da minnet ve zarafetle bizlere, ailemiz tüm fertlerine karşı derin kalbi hisler ve derin saygı beslemekte olduğunu yaşayarak görüyor ve biliyoruz."

Cuma 13 Ekim 2017 02:15
KENİZE MURAD 3

​"Toprağımızın Kokusu: Filistin ve İsrail'in Sesleri", Filistinlilerin yanı sıra ve eşit düzeyde İsraillilerin de fikirlerini açıkça belirttikleri objektif bir çalışma olmasına rağmen, aşırı Siyonist oluşumlar tarafından çok kötü kabul gördü ve Fransa'da boykot edildi. Bunu bir nebze beklemiş olabilirim. Fakat şunu hiç beklemezdim ki, yıllar sonra yayınlanan ve İngiliz işgaline karşı direnen bir Müslüman kadının hikayesini anlatan "Begüm" isimli kitabım da aynı muameleye tabi tutuldu. Bugün de bu boykot sürmekte. Filistinlilerin trajik insanlık facialarının bir sesi savıyla tehlikeli olduğum düşünülerek susturulmak isteniyorum.

Perşembe 12 Ekim 2017 02:15
KENİZE MURAD 2

- Demokratik sistemi bitmek bilmeyen müdahalelere maruz kalan ve iç huzurunu tesiste zorlukları olan Pakistan'ın bugünkü, yakın gelecekteki konumu ve maruz kaldığı uluslararası müdahaleler hakkındaki düşünceleriniz lütfen?

Çarşamba 11 Ekim 2017 02:15
KENİZE MURAD 1

Kenize Murad'ı kitaplarından bilirsiniz.. Osmanlı Hanedanı ile olan münasebetini de.. Sultan 5. Murad'ın torunu Selma Hanımsultan'ın kızı.. Kenize Murad..

Salı 10 Ekim 2017 02:15