RİZE İSTANBUL'A TAŞINIYOR

Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından organize edilen 10. Rize Günleri 20-24 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek.

Pazartesi 18 Eylül 2017 02:00
YÖREX DÜNYAYA AÇILIYOR

​Türkiye'deki coğrafi ürünlerin sergilendiği Yöresel Ürünler Fuarı, dünyaya kapılarını aralıyor. TOBB desteği ile YÖREX'i düzenleyen Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ın uluslararası fuarlara gitme talebine, Kalkınma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TOBB'dan tam destek geldi.

Cumartesi 16 Eylül 2017 12:15
500 YILLIK MİLLİ GELENEK 'SARAYIN FOLKLORU'

​Cengiz Özek: Gelenekten geleceğe uzanan kültür mirası "Kukla Gösteri Sanatı", dünyada da yükselen trend! Kukla sanatı Karagöz ve Hacivat 2009 yılında UNESCO Kültür Mirası olarak kabul edildi. Bu şartnamede bu sanatın bir müzesinin oluşturulması isteği var. Dünya insanları ile paylaşılması gerekiyor ama maalesef bu konuda hiçbir destek göremiyoruz. Karagöz ile Hacivat, Osmanlı'da sarayın folkloru İstanbul'da oynanıyor. Padişah izliyor. Şehrin başka eğlencesi yok o yıllarda. 500 yıllık geçmişi olduğunu biliyoruz. Osmanlı sınırları içerisinde kuklayı yeniden oluşturuyor ve adını veriyor. Bu kadar geniş bir coğrafyayı etkilemiş başka bir sanat yok. Sarayın folkloruna sahip çıkalım.

Pazar 10 Eylül 2017 02:30
İHRACAT YAPALIM TÜRKİYE KAZANSIN

Bereket Döner CEO'su Muhammet Nezif Emek: Her gün 500 bin kişinin sofrasına ulaşan Bereket Döner ile Türk dönerinin tüm dünyada marka bilinirliliğini artırdık. Türk dönerini, Bereket Döner ile birlikte önemli bir dünya markası haline getirdik. Biz dahilde işleme izni istiyoruz. İkincisi Et Serbest Bölgesi kurulabilir. Bu iki konuda Tarım Bakanlığımızdan destek istiyoruz. Bu ülkenin en önemli değeri 'Türk Döneri' global bir yemek. Biz kendimizi Türk dönerinin dünyadaki sözcüsü olarak görüyoruz. Haksız rekabete maruz kaldık, desteğe ihtiyacımız var.

Çarşamba 06 Eylül 2017 00:00
ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU: FAİZSİZ PARA DESTEĞİ DEVREYE GİRMELİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Esenler Belediyesi iş birliğinde yürüyen projelerimiz değişik aşamalarda devam ediyoruz. Finans modellemesi için sayın bakanımızdan bir isteğimiz var. Bunu bakanımıza ilettik eğer bu karşılanırsa biz Esenleri çok kısa sürede bitireceğimizi söyledik. Eğer sonuç almak istiyorsak imar artışı ile kentsel dönüşüme dur dememiz lazım. Burada faizsiz para sistemini devreye sokmamız lazım. Bununda belediyeler üzerinden yapılmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Bunu da sayın bakanımıza ilettik. Prensipte doğru bulundu, üzerinde çalışıyorlar. Devlet belediyeye, belediye vatandaşa verecek. Bu çok doğru bir yöntem olacaktır. Biz her türlü yöntemi denedik ve bunun en doğru sistem olacağını düşünüyoruz.

Salı 29 Ağustos 2017 02:00
​ŞAKASI YOK

Üsküdar Belediyesi öncülüğünde başlatılan Örnek Dönüşüm hareketinde ilk adım Çamlıca'da atılıyor.

Pazartesi 28 Ağustos 2017 02:00
​370 MİLYONLUK YATIRIM

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan'ı Ankara'ya bağlayan devlet karayolunun genişletilmesi için düzenlenen temel atma töreni için Kahramankazan'a geldiği gün Ankara'daydım.

Pazartesi 21 Ağustos 2017 02:00
​"HAVASINDAN GEÇİLMİYORSA YANDIK"

Yerel yönetimler çok ama çok önemli..

Pazartesi 14 Ağustos 2017 02:00