​370 MİLYONLUK YATIRIM

Neşe BERBER 21 Ağu 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan'ı Ankara'ya bağlayan devlet karayolunun genişletilmesi için düzenlenen temel atma töreni için Kahramankazan'a geldiği gün Ankara'daydım.

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan’ı Ankara’ya bağlayan devlet karayolunun genişletilmesi için düzenlenen temel atma töreni için Kahramankazan’a geldiği gün Ankara’daydım. Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile konuşmamızda, “Başbakan Yıldırım’ı üçüncü kez ilçemizde ağırlayacağız. İnşallah cumhurbaşkanımızıda üçüncü kez ağırlamak istiyoruz.” sözleriyle yeni bir projenin sinyallerini de vermiş oldu bana.  

Başbakan Yıldırım devlet karayolunun genişletilmesi için yapılan törene geldiğinde Kahramankazanlılara bir de müjde verdi. Başbakan Yıldırım, “Size bir müjdem var. Kahramankazan-Esenboğa Havalimanı arası yolu yapacağız” açıklaması yaptı.  Kahramankazan Ankara karayolunun genişletme çalışmalarının 15 Temmuz 2019’da tamamlanacağını ve 15 Temmuz’un yıldönümünde de açılışının yapılacağını söyledi. 

Üç gidiş, üç geliş olarak yapılacak yol 30 kilometre olacak. 370 milyonluk yatırımla, Kahramankazan'ın Ankara'yla bağlantısı çok daha güçlü hale gelecek. Ayrıca zaman ve yakıt giderlerinden kazanılmış olacak.

Törene katılan Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, milletvekilleri, bürokratların yanı sıra, vatandaşların aşırı sıcağa rağmen alanı doldurmuş olmaları gerçekten inanılmazdı.

Her zamanki gibi, yine en zor görev basın mensuplarının olmuştu. Çünkü Ankara’da inanılmaz bir sıcak vardı ve bu sıcakta görev yapmak oldukça zordu. Sıcağın altında “Ankara’nın nesini seversin?” sorusu yöneltilen şairin “İstanbul’a dönüş yolunu” sözü aşırı kuru sıcağın altında bir kez daha kulaklarımda çınladı.