KRALDAN ÇOK KRALCI OLMAK

Neşe BERBER 08 May 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Edirne, Rize, Karabük, Sarıyer, Aladağ, Beylikdüzü, Esenyurt, Altıeylül, Kahramankazan, Bismil, Muş.. Saymakla bitmez ama en azından bu belediye başkanları ile yaptığım röportajlarda konuştuğumuz bir çok konuyu sizlere aktardım.

Edirne, Rize, Karabük, Sarıyer, Aladağ, Beylikdüzü, Esenyurt, Altıeylül, Kahramankazan, Bismil, Muş.. Saymakla bitmez ama en azından bu belediye başkanları ile yaptığım röportajlarda konuştuğumuz bir çok konuyu sizlere aktardım. Gittiğim her yerden elbette birçok detayla geri döndüm. Sizlere birer cümle ile başkanlardan ve ekiplerinden bahsetmek isterim.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili.. Başarılı bir ş adamı.. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında; Umman, Cezayir, Romanya ve İran’da olmak üzere toplam 15 adet demir çelik tesisinin yapımını gerçekleştirmiş. Çok sakin bir yapısı var. Belediye’de ayrımcılığa yada halk tabiriyle torpile geçit vermiyor. Kendi maaşını burs olarak veriyor. Çalışma arkadaşları oldukça misafirperver ve güleryüzlü. Başkan hem ekibi hem Karabük halkı tarafından çok seviliyor. MHP’li fakat hizmette parti gözetmiyor. Diğer tüm parti temsilcileri ile arası oldukça iyi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan.. Eğitimci.. Recep Gürkan hakkında söyleyebileceğim en önemli şey, halkı tarafından çok seviliyor olduğunu sokaklarda dolaşırken gözlemleyebiliyorsunuz. Samimi, herkese yakın davranan, herkesin sorununa çözüm bulmaya çalışan bir başkan. Özellikle gençler çok seviyor. Edirne’nin silüetini bozacak hiç bir yapılaşmaya izin vermiyor. Ne yalan söyliyeyim misafirperverliği ile benim de gönlümü çalmayı başardı.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik.. İnşaat Mühendisi.. Genç bir belediye başkanı.. Samimi, halktan biri olduğunu hissettiren bir yapıya sahip.. İlçesi için ne gerekiyorsa yapıyor.  Öyle büyük ekipleri yok, birçok şeyi tek başına yapmaya gayret ediyor. Tabiri caizse Belediye’nin ekmeğini taştan çıkarıyor. Bir bakıyorsunuz atölyeye girmiş belediye için malzeme üretiyor, bir bakıyorsunuz dere yatağından topladığı taşları yollara döşüyor. Kendini şehrine adamış. Bir ömür unutulmayacak bir anı ile döndüm Aladağ’dan. Öyle ki, Aladağ’ın hayatımda artık başka bir yeri var. Gittiğimizde başlayan kar yağışı ardından yolda başkan Akgedik ile küçük bir kaza geçirdik. Otomobilin makam koltuğunda değil, sürücü koltuğunda oturan başkan ile hafif yaralarla atlattığımız bir kazaydı.. Allah’a şükür ki birşey olmadı. Kaza, Aladağ ile farklı bir gönül bağı oluşturdu aramızda.

Rize.. Belediye Başkanı Reşat Kasap.. İstatistikçi.. Mesleki özelliğinden olsa herşeyi en ince ayrıntısına kadar ince eleyip sık dokuyor. Detayların en küçük noktasına kadar iniyor. Heyecanlı, işini çok severek yaptığını anlıyorsunuz. Halkın içinde dolaşırken. 2,5 yılda kazandığı vatandaşın sevgisini her ayrıntıda hissediyorsunuz. 

Beylikdüzü.. İstanbul’un son dönemde gündemden düşmeyen bu güzel ilçesinin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.. İnşaatçı, Spor Kulübü yöneticisi.. 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilmiş. Özgür, hızlı, çalışkan.. Kendini beğendiğini her halinden hissettiren biri. İçten ve samimi.. O da detayı önemsiyor. Herşeyin en ince ayrıntısında irdeliyor. Dikkatimi çeken en önemli yönü biz basın mensuplarına karşı tutumu, verdiği değer.. Aslında bu onun kendisine verdiği değerle eşdeğer olduğunun farkında olan biri. Yanında gece gündüz, birebir çalışan basından da tanıdığım şimdiki özel kalem müdürü meslektaşımız Murat Ongun’un da payının olduğunun altını çizmem gerek. Çok iyi organize ediyor başkanını.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu.. Diş Hekimi., Balıkesir’in bu önemli ilçesinde başkanla yapmış olduğumuz röportajımız çok renkli geçti. Kafaoğlu bizi çok samimi karşıladı. Uzun uzun sohbetimizde bir televizyon canlı yayınında gibi hissettim desem kendimi yanlış olmaz. Sanırım canlı yayında olsaydık oldukça ratingi yüksek bir yayın olurdu. Ekibi de inanılmaz başarılı.. Gülçin hanım, basın danışmanı oldukça başarılı. Kafaoğlu Altıeylül’de adeta bir büyükşehir belediye başkanı gibi çalışıyor. Kim bilir belki bir sonraki adım orasıdır.

Genel olarak sözü şu ifadelerle bağlamam gerek; belediye başkanları kadar ekibinde çalışanlar da çok önemli.. Başkan ne kadar iyi olursa olsun, ekipten yayılan en küçük negatif enerji, yapılan ters bir hareket bir bütünün tamamını yerle yeksan edebilir.. Bu yüzden kraldan çok kralcı olanlara, bu tavırda çalışanlara karşı başkanın mutlaka uyanık ve hassas olması gerek. Yoksa yapılan herşey bir kalemde mahvolabilir.