​ŞAKASI YOK

Neşe BERBER 28 Ağu 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Üsküdar Belediyesi öncülüğünde başlatılan Örnek Dönüşüm hareketinde ilk adım Çamlıca'da atılıyor.

Üsküdar Belediyesi öncülüğünde başlatılan Örnek Dönüşüm hareketinde ilk adım Çamlıca’da atılıyor. Çamlıca - Kirazlıtepe, Güzeltepe, Sultanmurat ve Yavuztürk mahallelerini kapsayan dönüşümün ilk fazında dönüşüme uğrayacak binaların yıkımına T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün TURAN ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in katıldığı törenle başlandı. Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen briefing toplantısının ardından Kiraztepe Mahallesi’nde ilk etapta beş binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Özhaseki, “Vatandaşlardan anlayış bekliyoruz, kimseyi mahallelerinden çıkarmayı asla düşünmüyoruz. Yeni yapılar ortaya çıktığında şu anki değeri 1 ise yeni değeri en az 3 olacak” diyerek Üsküdar halkının kentsel dönüşüm sonrası daha da evlerinin hem değerlenip hem de sağlamlaşacağını belirtti.  

Üsküdar Belediyesi’nin çalışmaları ile 30 yıl sonra tapu sahibi olan mahallelerde başlatılan Kentsel Dönüşüm hareketi, ile Üsküdar’da 270 bin nüfusun yaşadığı mahalleleri kapsayacak. Üsküdar’ın sıcak mahalle yapısı korunacak ve otopark, yeşil alan gibi temel gereksinimler gözetilecek. Baktığınızda Kentsel Dönüşümün gündemde olduğu şu günlerde herkesin sorusu ortak: “Benim evim ne olacak?”  “İstanbul’da riskli bina sayısı 600 bin civarında” demişti Bakan Özhaseki. Ülkemiz deprem bölgesinde. İstanbul ise her an olası bir deprem ile yüzyüze. Bunun hiç şakası yok. “Olmaz” düşüncesi ile hareket etmemeli  binalarımızı nasıl güçlendirmeliyiz ona bakmalıyız. Biliyorsunuz ki deprem öldürmez, kötü bina öldürür.