ÜÇÜNCÜLÜK GARANTİ

Çocukluğumuzda hep sorarlardı: "Yarışta ikinciyi geçince kaçıncı olursun?  Bazılarımız hemen atlardı: "Birinci" diye ama aslında ikinciyi geçen ancak ikinci olabiliyordu gerçek hayatta. Birinci olabilmek için birinciyi geçmek gerekiyor yarış ve yarışmalarda. Neylersin acı gerçek!

Çarşamba 05 Aralık 2018 02:15
ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİDİR

Johann Wolfgang von GOETHE'nin Faust romanında bir yerlerde Alman simyager ve büyücü Johann Georg FAUST'un ağzından duyarız bu sözü; "şeytan ayrıntıda gizlidir" diye.

Çarşamba 28 Kasım 2018 02:25
GÜM DİYE DÜŞTÜK!

UEFA Nations League ya da bizim bildiğimiz Uluslar Ligi macerasına birçokları gibi biz de pek alışamadık açıkçası.

Çarşamba 21 Kasım 2018 02:15
BİZE DE Mİ LOLO?

Meşhur hikayeyi bilirsiniz; uyanık Avukat müvekkilini kurtarmak için Hâkim'in sorduğu her soruya "lolo" diye cevap vermesini ister suçludan, -Adın Soyadın? -lolo, yaşın kaç? –lolo, böyle uzar gider sorgu ve Hakim "46 Raporu" için akıl hastanesine sevk eder, lolo orada da devam edince ceza alması gereken suçlu sistemdeki boşluktan istifade "yırtar". Sıra ücret-i vekâlete gelince avukatına da lolo çeker pişkin pişkin ve avukat dayanamaz; "bize de mi lolo? der.

Çarşamba 14 Kasım 2018 02:20
BAZILARI DAHA EŞİT

Meşhur İngiliz Yazar George ORWELL'ın kısacık ömrüne sığdırdığı en önemli eserlerinden birisi de Hayvan Çiftliği olarak bildiğimiz Animal Farm adlı romandır. 1984 romanında olduğu gibi bu romanda da keskin bir sistem eleştirisi vardır ve yazar bu kez hayvanlar âlemi üzerinden ifade etmeye çalışmaktadır olan-biteni.

Çarşamba 07 Kasım 2018 00:00
YANLIŞ ZAMAN YANLIŞ İNSAN

Türk Pop Müziği'nin son dönemdeki en önemli icracılarından Tarkan TEVETOĞLU'nun çok güzel seslendirdiği bir Nurhat ŞENSESLİ (ki kendisi piyasanın en şükela bassçısıdır) bestesi olan Kış Güneşi'ndeki sözler âdeta bugünlerde Fenerbahçelilerin içinde bulunduğu halet-i rûhiyeyi tarif etmek için yazılmış desek yeridir.

Çarşamba 31 Ekim 2018 02:20
YANLIŞTA ISRAR ETMEMEK

Koç Topluluğu'nun bir ferdi olarak Ali Bey'in çok iyi bildiği bir Ford-Edsel hikâyesi vardır. "Başarısızlık Abidesi" olarak bir konu tanımlanmak istediğinde "Edsel" diye belirtilmesi yeterlidir.

Çarşamba 24 Ekim 2018 02:40
PARAŞÜTSÜZ DÜŞÜYOR

Çok yakın zamana kadar hepimizin sevdiği bir figürden, kısa sürede gene hepimizin, içinde bulunduğu hâl-i ahvâl-i pür melâle üzülerek ve acıyarak baktığı bir kimliğe dönüşmesi trajiktir Arda TURAN kardeşimizin.

Çarşamba 17 Ekim 2018 02:25