YAZ TATİLİ HAVASINDA BİR DİZİ: BAY YANLIŞ

Micheal KUYUCU 05 Tem 2020

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta "Bay Yanlış"ın ikinci bölümü yayınlandı.

Son bir kaç yıldır Fox TV dizi yakalama konusunda çok başarılı. Korona yüzünden uzun bir süre dizi izleyemedik. TV kanalları tekrarlarla geçiştirdiler günleri. Yaz döneminde normalleşme ile beraber diziler de çekimlere başladı. Önce “Bay Yanlış” adlı dizi başladı, haftaya da “Sen Çal Kapımı” başlıyor. Bu iki dizi yaz sezonu için hazırlanan diziler. “Sen Çal Kapımı” da baş rol oyuncuları Kerem Bürsin ile Hande Erçel. Dizinin fragmanı oldukça iddialı ve havalı. İlk bölüm önümüzdeki Çarşamba saat 20:00’de yayınlanacak.

Paketleme çok önemli

Geçtiğimiz hafta “Bay Yanlış”ın ikinci bölümü yayınlandı. İlk bölümünü şans eseri izledim, başrolde Can Yaman ve Özge Gürel yer alıyor.  Tipik bir yaz dizisi. Basit bir hikaye, evde kalan sevgili peşinde koşan bir kız ve hızlı yaşayan yakışıklı ve çapkın bir erkek. İkisinin yakınlaşması sırasında yaşananları anlatıyor. Zaten Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Konular üç aşağı beş yukarı belli. Burada önemli olan nasıl paketlendiği. Fox TV dizilerini seçerken bilinçli mi yapıyor bunu bilmiyorum, eğer bilinçli bir seçimse çok başarılı bir yönetim var. Dizilerin hemen hemen hepsinde modern bir yaşam tarzı var. Dizilerin sunumunda güzel kızlar, yakışıklı çocuklar, modern bir yaşam tarzı, güzel evler , güzel ofisler. Özetle yaşam tarzı satışı yapıyor. Burada az öcne bahsettiğim paketleme olayı giriyor. Fox TV yayınladığı dizilerin paketlenmesi çok güzel. İnsanlara bir yaşam tarzı sunuyor, bu yaşam tarzı da insanların yaşamak istediği, asla “hayır” demeyeceği bir yaşam tarzı. Bunu eskiden Kanal D çok iyi yapıyordu. Kanal D bir dönemler dizi şampiyonuydu. O dönemler içerik ve hikaye ön plandaydı. Ama artık hikayeler de baydı, şimdi hikayeleri başarılı br görsellikle sunmak önemli oldu. “Bay Yanlış” da bunu çok iyi yapıyor. Dizinin çekim kalitesi dört dörtlük, konu geçişlerinde tepeden çekilmiş çok güzel İstanbul görüntüleri kullanıyor. Kızlar güzel, çocuklar yakışıklı, vallahi de billahi de güzel.

Fox Haber gözüyle bakınca

Bu dizilere aslında eleştirisel bir gözle de bakılabilir. Mesela Fox TV’nin iktidara muhalif  haber merkezinin eleştirisel bakış açısıyla baksak, dizi için özenti bir yaşam tarzı sunuyor diyebilirsiniz. Türk insanının yaşam tarzı ile bu sunulan yaşam tarzı arasında alaka bile yok denilebilir. Kızlar rahat, çocuklar rahat, birbirleri ile yatıp kalkıyorlar. Herkes zengin, para elden su gölden, yani kebap bir hayat. Ama ben Fox Ana Haber bülteni gibi yaklaşmayacağım olaya. Evet bir kaç minik abartı var dizide, ama yine de güzel olmuş.  Dizide kullanılan müzikler de çok başarılı. Latin pop türünde müzikler kullanılmış. Tam yaz havası veriyor. Dizide çapkın çocuk ile hastanede çalışan bir kız var ve evleri de çok güzel. Hani insan oturup düşünüyor. Nerden baksanız böyle bir daireyi satın almak için üç,dört milyon lira vermeniz lazım. Evin bir balkonu var, adalar gözüküyor. Böyle bir evde kirada oturmak için en on, onbeş bin lira kirayı gözden çıkartmak lazım. Bu parayı nereden, kim, nasıl kazanır?

Dizide satılan yaşam tarzı dört dörtlük. Diziler bunu çok iyi yapıyor. Bay Yanlış da bunlardan biri. Mesela dizide farklı tarzlarda üç tane kız var. Üçü de tabiri yerindeyse koca arıyor. Yani evlenmek için hayatlarının prensini arıyor. Ama bir yandan da gayet özgür ve evliliği istemeyen kızlar gibi yaşıyorlar. İlginç bir tezat. Ama güzel bir kızın “evlilik rüyası” ile yanıp tutuşması fikri bile çok romantik. Dizi ciddi ciddi izlerken sizi havaya sokmayı başarıyor. Cuma akşamlarınızı farklı bir havada yaşamak isterseniz bu diziye bir göz atın. Dizinin konusunu sevmesiniz bile orada sunulan yaşam tarzına kendinizi kaptırıp hayallerinizde bir yaz tatiline çıkabilirsiniz.

Hande’nin ‘Bela’sı dijitalde

Hande Yener, kariyerinin 20’nci yılına özel olarak hazırladığı albümden ‘Bela’ şarkısını müzikseverlerle buluşturdu. 

‘Carpe Diem’ albümünün habercisi niteliğinde olan ‘Bela’ şarkısının sözleri Berksan, müziği Misha ve Berksan, aranjesi Misha imzası taşıyor.

Son dokunuşları devam eden albümün çıkış tarihini sır gibi saklayan Hande Yener, imaj fotoğrafları ile de farkını ortaya koyuyor. Aytekin Yalçın’ın objektifine poz veren Hande Yener, fotoğraf çekimleri için Milano’yu tercih etti.

Yeni şarkısında kuzeni ile çalıştı

Can Bonomo, ''Güneş'' isimli yeni single’ını 3 Temmuz Cuma günü Avrupa Müzik markasıyla müzikseverlerle paylaştı. Söz ve müziği Can Bonomo’ya ait olan şarkının düzenlemesi Can Saban imzası taşıyor. Kayıt, mix ve mastering'i, Ali Rıza Şahenk tarafından yapılan ve The Fatlab’de kaydedilen şarkının kapak görseli Bonomo’nun kuzeni Joel Özkesen'e ait.

Pandemide yapılan şarkı

Serdar Ortaç yeni tekli çalışması 'Biz İstemezsek' i Emre Müzik etiketiyle dijital müzik platformlarıyla paylaştı. Pandemi sürecinde de üretmeye devam eden Serdar Ortaç 2020 yazını da hareketli bir şarkıyla karşıladı. Sözü müziği sanatçının kendisine ve Sera Tokdemir'e ait 'Biz İstemezsek' adlı şarkının vokallerinde Belma Şahin Serdar Ortaç'a eşlik ederken, şarkının aranjörlüğünü Emirhan Cengiz üstlendi.