​UMUTLARI YEŞERTTİK

Mustafa YAŞAR 06 Eyl 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ukrayna maçına tek forvetle çıkan, orta sahada 36 yaşındaki Emre Belözoğlu ile başlayan Lucescu, maç sonrası kadro tercihine gelen tepkiler üzerine olsa gerek! Hırvatistan karşısında geniş çaplı revizyona gitti dün akşam.

Ukrayna maçına tek forvetle çıkan, orta sahada 36 yaşındaki Emre Belözoğlu ile başlayan Lucescu, maç sonrası kadro tercihine gelen tepkiler üzerine olsa gerek!  Hırvatistan karşısında geniş çaplı revizyona gitti dün akşam.

Beklentilerin aksine Ömer Toprak'a kadroda yer vermeyen Rumen teknik adam, Mehmet Topal'a yine stoper mevkiinde görev verdi. 

Sol kanata İsmail'in yerine Caner'i alan, sağ kanatta ise Kaan'a formayı veren Lucescu, Ukrayna karşısında maça yedek başlattığı Arda Turan ve Oğuzhan'a bu kez  ilk 11'de şans verdi. 

Forvet hattında Cenk ve Burak ile sonuca gitmeyi hedefleyen Lucescu'nun Ukrayna maçına göre kadrodaki bu 7 değişikliği dikkat çekiciydi.

Öncelikle Eskişehir’de tribünde yer alan taraftarlara kocaman bir teşekkürle başlayalım.

Moldova ile oynadığımız hazırlık maçındaki coşkularına yerinde tanıklık etmiş ve o zamanda hayran kalmıştım. Dün de aynı güzellikteydiler.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve ilk 10 dakika içinde 2 önemli pozisyon bulan Hırvatistan oldu.

Sonrasında cılız birkaç pozisyonumuz, rakibin oyununa ayak uyduran mücadelemiz ile devreyi golsüz eşitlikle kapattık.

İkinci yarıda başta Arda olmak üzere 65’de oyundan düşen milliler, beraberliğe razı görüntüdeki Hırvatlar karşısında gol bulmak bir yana pozisyon bile üretemezken, Lucescu, 70’de Arda, Emre değişikliğine gitti. 

75’de Cenk Tosun’un golü Rusya umutlarını yeşertirken, İzlanda’nın sahasında Ukrayna’yı yenmesi ise bizim adımıza ne derece iyi bir skor oldu bilinmez.