OMİCRONA DİKKAT!

Fehmi KETENCİ 07 Oca 2022

Fehmi KETENCİ
Avrupa'da fırtına gibi esen omicron birçok spor dalında kendini hissettirmeye başladı.

      Süper Lig’in ikinci yarısı bugün yapılacak ilk karşılaşma ile başlayacak.

 İkinci yarı ile ilgili değerlendirmeler yapacağız tabii ki. Ama, önce, son haftalarda spor alanında da etkil olmaya başlayan yeni mutant omicronun spor müsabakaları üzerindeki etkiden söz etmeden geçmek olmaz.

      Avrupa’da fırtına gibi esen omicron birçok spor dalında kendini hissettirmeye başladı. Hızla yayılan, birçok ülkede etkin önlemlerin alındığı haberlerini duyarken, çok geçmedi, oldukça hızlı bir şekilde ülkemizde de yayılmaya başladı. Bu sıralarda Avrupa’nın birçok ülkesinde futbol ligleri ara dönemde olmaları nedeniyle futbol karşılaşmaları pek oynanmıyor ama, dünyanın NBA’den sonra en büyük basketbol organizasyonlarından ve 19. Haftası oynanacak olan THY EUROLIG Basketbol karşılaşmaları yeni varyantın hızlı yayılmasından etkilendi. Birçok takımda kendini gösteren pozitif vakalar nedeniyle bazı müsabakalar ileriki tarihlere ertelendi.

      Bu ortamda bazı münferit vakalardan söz ediliyor olmasına rağmen henüz yoğun bir etkilenme aşamasına gelmeyen Süper Ligimizde 20. Hafta karşılaşmaları başlıyor. Yarın akşam 46 puan ve en yakın rakibi Konyaspor’un yedi puan önünde neredeyse rakipsiz lider Trabzonspor’un Malatyaspor ile yapacağı karşılaşma ile başlanacak. Son puan durumuna bakılırsa; Trabzonspor şimdilik zirvede rahat gibi görünüyor. Şampiyonluk kovalamaya aday üç büyüklerden ise pek ses seda yok gibi. Pandeminin bu sıkışık ortamında, yeni varyant omicronun hızla yayıldığı spor müsabakalarında neler olacak bekleyip göreceğiz.

      Ülkemizde hızla yayılan yeni varyantta kayda geçen, on gün önce 20 bin olan vaka sayılarının son gelen bilgilere göre, 66 bin rakamlarına dayanmış olması oldukça endişeli. Vaka sayıları artıyor olmasına rağmen, vefat sayılarının azalması, omicronun ölümcül etkisinin şimdilik çok öne çıkmadığı şeklinde yorumlanıyor. İnşallah öyledir.

      Bu arada, ülkemizde etkisini arttıran omicron, zaten oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren Fenerbahçe’yi en tepesinden etkilemiş görülüyor. Bu dönemde Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç’un korona testinin pozitif çıktığı haberi spor dünyasındaki endişeleri arttırdı. Evinde karantinada dinlendiği ve durumunun iyi olduğunu öğrendiğimiz Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kulüp sorunlarıyla yoğun uğraş verdiği bu dönemde acil şifalar diliyor, bir an önce iyileşerek kendisini bekleyen işlerinin başına dönmesini diliyoruz.

      Ligler başlıyor ama takımların ikinci döneme nasıl hazırlandıkları konusunda pek de ayrıntılı bilgilere sahip değiliz. Transferlerde hiçbir takım isteneni yapamadı. Bu konuda hem teknik çalıştırıcı hem de takıma yeni takviyeler konusunda en az hareketli olan ve neredeyse bir adım bile yol alamayan Fenerbahçe ikinci devreye nasıl başlayacağı konusunde en çok soru işaretini barındıran kulüplerden biri, belki de en başındaki. Öyle ki, gelen bilgilere göre, uygun lisansı olmadığı için bu hafta pazartesi günü kendi sahasında oynayacağı Adanademirspor karşılaşmasında emanetçi Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle’den yoksun çıkabilecekmiş.

      Bu konuda bir önceki yazımda buraya aktardıklarımdan bir bölümü anımsayalım;          

      “Fenerbahçede nele oluyor” diye sorduk, “Geliyor gelmekte olan” dedik yazdıklarımızda. “Kim takar taraftarı” dedik yazdıklarımızda. Gördük ki, sadece yazdıklarımızla kaldık. Öylesine kaldık ki, haftalardır çok net görünür şekilde bir durum vardı ortada. Fenerbahçe, aklına eseni yapan, elindeki kadroyu inadına yanlış kullanan bir adamın elinde ne yapacağını bilmeyen bir takım olmuştu. Olmuştu da, atı alan Üsküdar’ı geçmişti bile. Bu durumun hala farkında olamayan, görmezden gelen Başkan Ali Koç ve yönetiminin ne yapmak istediği pek de anlaşılamıyor. Bu anlayışla ve bu teknik direktörle takımının iyice zirveden uzaklaşmasını ve tam olarak dibe çökmesini bekliyorlar sanırım.”

      Bunlar yazdıklarımın ilk özetleriydi.

      Şu an geldiğimiz durumda hiçbir değişiklik yok. Hatta daha da sıkıntılı. Hala konuşulan ve dedikodu çarkında dolaşan transferler ve bir türlü karar verilemeyen teknik sorumlunun ne olacağı, kocaman bir soru işareti.

      Başkan rahatsız, iyileşmesini beklemek lazım. Bu konuyu şimdilik kaydıyla haftaya bırakalım. Süper Lig başlıyor bekleyelim bakalım neler olacak görelim.  

      Başta Başkan Ali Koç olmak üzere herkesin kredisi sıfırlandı. Bundan böyle ceptekileriyle ne kadar idare edecekler bilemem.