LİGİN VİZYONDAKİ YENİ FİLMİ TRABZONSPOR VE DİĞERLERİ!

Fehmi KETENCİ 14 Oca 2022

Fehmi KETENCİ
Süper Ligimizin ikinci yarısı, geçtiğimiz hafta sonundaki karşılaşmalarla başladı.

Süper Ligimizin ikinci yarısı, geçtiğimiz hafta sonundaki karşılaşmalarla başladı.

Başladı da, merak edilen, oldukça uzak ara liderliğini sürdüren ve pek de hız kesecek gibi görünmeyen lider Trabzonspor’un neler yaptığı değil. Asıl merak edilen, son haftalarda giderek yayılma hızını arttıran ve endişe yaratmaya başlayan, yeni varyant Omicron’un Süper Lig üzerine nasıl bir etki yaratacağıdır. Asıl göz ardı edilmemesi gereken budur.

         Asıl merak edilen bu da, konuyu merak etmesi gereken TFF neler yapıyor? Bu durumda birçok şey yapması gerekirken TFF’de hiçbir hareket yok. Tam bir suskunluk hakim. Dünyada spor müsabakalarının oynandığı sahalardaki karşılaşmalarda etkin önlemler uygulanırken bizde sahalardaki önlemden söz edilmiyor henüz. Son haftalarda spor alanlarında da etkili olmaya başlayan Omicron’un spor müsabakaları üzerindeki etkisinden söz etmeden geçmek olmaz demiştim son yazımda.

      Başlangıcında birkaç münferit vakalar olarak sözü edilen bu yeni varyant çok kısa sürede ülke geneline yayılıverdi. Son gelen bilgilere göre vaka sayıları 75 bini hızla zorlamaya başladı bile. Şimdilik ağır hastalık olarak seyir konusunda henüz tehlike sınırlarını zorlar durumda değil.

      Yeni vartant Omicron’da ülke genelindeki durum böyleyken spor müsabakalarımızdan özellikle Süper Ligimizde çok öne çıkarılan bir önlemlerden söz edebilmek mümkün değil. Ancak, bir başka spor dalı olan basketbolun en önemli ikinci büyük organizasyonlarından THY Airlines Euroleaugue’ın yeni varyanttan oldukça etkilendiğini, bazı takımlarda görülen vaka sayılarının yüksek olması nedeniyle karşılaşmalarda bazı ertelenme olaylarının yaşandığını biliyoruz. Avrupa basketbolunun kapsından içeri giren bu davetsiz misafir, ikinci devresi yeni başlayan Süper Ligimizin de üzerine kabus gibi çöreklenmez.

      Statlarımızda giriş çıkışlardaki normalleşme devam ediyor. Neler olabiliri, anlayabilmek için çok bilen olmaya gerek yok. En yakın örneklerinden biri, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un şu sıralarda hala karantinada olduğudur. Dileriz başkaları olmaz. Takımlar teknik ekipler ve sahada koşturan futbolculara yayılmaya başlamaz.

      Bu şartlarda, ikinci yarısının ilk haftasını geride bıraktığımız Süper Ligimizde neler oluyor konusunda fazla şey konuşmaya gerek yok gibi.

      Zirveyi alıp arkadakileri peşine takmış hızla yol alan ve ligin en ayrıcalıklısı olarak gösterilen aslan payının sahibi, şampiyonluk adayı Trabzonspor’un keyfi gıcır. Abdullah Avcı her ne kadar durumu abartmadan hissettirmeye çalışıyor olsa da, spor basını başta olmak üzere, bazılarınca gereken süslü tanıtımın yapıldığı bir ortamda, belki de hak ettiği gibi yoluna devam ediyor.

      Lider Trabzonspor bu hafta biraz daha rahat. Haftayı galip kapadı. Takipçisi Konyaspor sahasında Sivasspor’a mağlup oldu. Arkadan gelen, sadece adları kalmış hala şampiyonluk adayları olarak söz edilen üç büyüklerden; Fenerbahçe, kendi sahasında Adanademirspor’a, Galatasaray da Giresunspor’a yenildi. Beşiktaş ise; Rize’deki beraberlikte yaşadıkları puan kayıpları ile lidere rakip olmaktan uzaklaştıkları ortamda, en yakın takipçisi Konyaspor ile farkını on puana çıkaran Lider Tranzonspor, topladığı kemiksiz 19 puanı ile zirvede yalnız kaldı, iyice rahatladı ve artık arkasına bile bakmadan koşar adım gider..

      Takipçilerinden; en yakınındaki Konyaspor kendi sahasında yenildi ve 36 puanda kaldı. Ardında, başarılı bir performans yakalayan Emre Belezoğlu yönetimindeki 34 puanlı 3. Sıradaki Başakşehir, Fenerbahçe’yi İstanbul’da yenen 4. Adanademirspor ve son haftasını mağlubiyetle kapatan 5. Fenerbahçe var. Kendi gölgeleriyle uğraşan bu takımların nefesleri Trabzonspor’u kovalamaya yeter mi bilinmez.

      Yerimiz bitti, aslında Fenerbahçe’nin içler acısı durumundan söz edecektim ama, son gelen haberle İsmail Kartal alelacele devre sonuna kadar Fenerbahçe Teknik Çalıştırıcısı olarak görevlendirildiği haberi geldi.

      İsmail Kartal doğru isim mi, hiç emin değilim. Bu konuda kafamdaki soru işaretlerini netleştirebilmek oldukça zor olacak. Bu gelişmeden mutlu değilim, şimdilik kafam karışık, o nedenle yazacak birşeyler bulamadım. Yorumlarımı haftaya öteledim.