ERKEN KAYIP

Mustafa YAŞAR 30 Ağu 2021

Mustafa YAŞAR
Süper Lig'de geride kalan iki maçını kazanan, Avrupa Ligi'nde de gruplara kalan Galatasaray bu süreçte kolektif futbolun uzağında bir görüntü çizdi.

Süper Lig’de geride kalan iki maçını kazanan, Avrupa Ligi’nde de gruplara kalan Galatasaray bu süreçte kolektif futbolun uzağında bir görüntü çizdi.

St. Johnstone, Randers, Hatayspor  maçlarında ortaya konan mücadele sarı-kırmızılıların henüz istenen seviyede olmadığını göstermişti.

Fatih Terim son oynadıkları Randers maçının 11’ine göre Kasımpaşa karşısında 4 değişiklik yaptı.

Alpaslan Öztürk, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli ve Ryan Babel’in yerine Victor Nelsson, Cicaldau, Morutan ve Barış Alper Yılmaz’a görev veren Terim,

Takımdan ayrılması beklenen Radamel Falcao’yu ise yine kadroya almadı.

Daha ilk haftadan teknik direktör değişikliğine giden ve Şenol Can’ın yerine Cihat Arslan’ı takımın başına getiren Kasımpaşa ise geçtiğimiz hafta Giresunspor karşısında kazanırken iyi bir takım izlenimi verdi.

Kevin Varga, Haris Hajradinovic, Jörgensen ve Yusuf Erdoğan gibi tecrübeli ayaklara sahip olan İstanbul temsilcisi bu oyuncularıyla sonuca gitmeye çalıştı.

İlk devrede gol yollarında daha çok gördüğümüz Galatasaray, 31.dakikada

Morutan’ın asisti, Alexandru Cicaldau’nun bitirici vuruşu ile öne geçti.

Ardından Kerem farkı ikiye çıkarırken, Kasımpaşa, Jörgensen ile oyuna tutundu.

İkinci yarıda başta da belirttiğim gibi kolektif futbolun uzağında kalan Cim-Bom, Taylan’ın hatasını affetmeyen Umut’un golüne engel olamayınca sezonun ilk puan kaybını yaşadı.

İki farklı öne geçtiği maçı bir puanla kapatan ve ligde bana göre erken kayıp yaşayan Galatasaray henüz hazır değil.

Kasımpaşa için ise iyi bir sınav oldu.

Son dakikalarda galibiyet golüne de çok yaklaşan lacivert-beyazlılar her şeye rağmen çok değerli bir puan almayı başardı.

***

Bugün dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yılı. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyor, kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.