DİKKAT:  "ZAMANSIZ" BİR ALBÜM GELİYOR

Micheal KUYUCU 23 Oca 2022

Micheal KUYUCU
İnşallah bir yağmur yağar ve bu şarkıda dendiği gibi dünya yeniden büyülense.

İnşallah bir yağmur yağar ve bu şarkıda dendiği gibi dünya yeniden büyülense. Yeni Türkü’nün önemli klasiklerinden “Karanfil” Yeni Türkü için hazırlanan tribute proje albümünün ilk şarkısı oldu.

İlk şarkı Melek Mosso’dan

Yeni Türkü’nün en hit şarkıları, farklı tarzlardaki 22 müzisyen tarafından yeniden yorumlandı. Tamamı 11 Mart’ta müzik marketlere sunulacak olan saygı albümü niteliğindeki “Yeni Türkü Zamansız” albümünde “Fırtına”, “Yeşilmişik”, “Karanfil”, “Yağmurun Elleri” ve “Olmasa Mektubun” gibi klasikler yer alacak.

Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanacak albümün ilk şarkısı geçtiğimiz cuma günü dijital müzik platformları aracılığı ile servis edildi. İlk şarkı Melek Mosso’nun seslendirdiği “Karanfil” adlı şarkı oldu. Şarkıyı dinledim gayet güzel olmuş. Biraz Balkan biraz türkü biraz pop soundu var. Melek Mosso’nun yorumu da çok güzel olmuş.

Şarkıyı hakkıyla seslendirmiş

Melek Mosso, “Karanfil”i yorumlarken, duyguları bozmadan şarkıyı daha hareketli hale getirmek istediğini söylemiş ve “O kadar güzel bir resim var ki ortada, bunu hiçbir şekilde değiştirmek istemiyorsunuz ama bir yandan da elinize çok büyük bir fırsat geçmiş.. Ben bu resme birkaç renk eklemek istedim; o resmin bütünlüğünü bozmadan. Umarım başarabilmişimdir.” demiş. Ben size söyleyeyim başarmış, hem de fazlasıyla. Şarkının düzenlemesini Zafer Karayazgan yapmış

Müziğin yükselen yıldızı

Ben bu kızın son bir iki yılda yakaladığı haklı başarısını çok takdir ediyorum. Alternatif müzikten yola çıktı kendi çizgisini bozmadan popüler kültüre de göz kırpmaya ve geniş kitlelere erilmeye başladı. En önemlisi öyle diğer yükselişte olan yeni nesil popüler isimler gibi bir yerleri havada dolaşmıyor. Entelektüel, akıllı, ne konuştuğunu bilen bilgiye emeğe saygılı bir kız. Son zamanlarda öyle aptal şarkıcılarla karşılaşıyorum ki Melek Mosso’nun onlardan ayrışmasına çok sevindim. Yeni popüler olan şarkıcılar kendilerini Tarkan, Adele filan sanarken bu kız yerini biliyor ve adım adım yükseliyor. Bence Melek Mosso son iki yılın yükselen yıldızı oldu, böyle devam ederse daha çok duyacağız adını.

Albümde kimler var?

Yeni Türkü gibi saygın bir grubun Melek Mosso ile çıkış yapması isabetli bir seçim olmuş. Albümden her hafta bir şarkıyı dijital müzik platformlarına servis edecekler. Albümün tamamı da martın ikinci haftası yayınlanacak.

“Yeni Türkü Zamansız “albümünde yer alan diğer yorumcular ise şöyle; Athena, Melek Mosso, Kenan Doğulu, Gaye Su Akyol, Buray, Sena Şener, Cem Adrian, Emir Can İğrek, Hayko Cepkin, Ceylan Ertem, Can Gox, Sıla, Edis, Sura İskenderli, Ecem Erkek, Mabel Matiz, Bora Duran, Mehmet Erdem, Kalben, İkiye On Kala, Pamela ve Mert Fırat.

Bence çok güzel bir albüm geliyor.

Albümün ilk şarkısı “Karanfiller”i dinlemek isteyenler cep telefonlarının kameralarından aşağıdaki QR kodu tıklayabilirsiniz.

Bu düet konuşulur

Türk sanat müziğinin özel yorumcusu Muazzez Ersoy ve başarılı müzisyen Yücel Arzen sürpriz bir projede bir araya geldi. Sözleri Hüseyin Balkancı, müziği ve aranjesi Yücel Arzen’e ait olan ‘Aşk Versin Kararını’ şarkısını yorumlayan iki başarılı yorumcu düet yaptı. Poll Production tarafından yayınlanan şarkı retro soundu ile dikkatleri çekerken Yücel Arzen kendi çaldığı piyano partisyonları ile kulaklarımıza bayram yaşattı.

Bu buluşma harbi sürpriz bir buluşma olmuş. Hiç aklıma gelmezdi. Yücel Arzen’i yirmi küsur yıldır takip ediyorum kendine has bir duruşu var. Bu şarkıda da o duruşu gösteriyor. Şarkı klasik bir Yücel Arzen şarkısı olmuş, Muazzez Ersoy şarkıya güzel bir renk katmış. Şarkının düzenlemesi nostaljik Türk filmlerindeki melodramlar gibi.

Hem cover hem yeni: “Piyanist 2”

İlkini 2020 yılında yayınladıktan patlayan pandemi yüzünden albümüne doğru dürüst promosyon yapamayan Sinan Akçıl “Piyanist 2” albümünü tamamladı. Sinan Akçıl albümün çıkış parçası olan ‘Durum Çok Acil’ için Mustafa Ceceli ve Merve Özbey’le birlikte kamera karşısına geçti. Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde İstanbul Sapphire’de çekilen klipte Sinan’a Mustafa Ceceli ve Merve Özbey ile beraber manken Tara de Vries eşlik etti.

Eski ve yeni şarkıları bir arada

DMC ve Let’s etiketiyle yayınlanan albümde, Sinan Akçıl’ın yanı sıra birçok ünlü isim Akçıl’la yaptıkları düetlerle yer aldı. On bir şarkı ve iki versiyonla birlikte toplam 13 şarkı bulunan albümde Merve Özbey, Mustafa Ceceli, Demet Akalın, Serkan Kaya, Berkay, Ekin Uzunlar, Ece Seçkin, Erkan Petekkaya, Enes Yolcu, Serkan Beats ve Miro eşlik etti.

NFT geliri SMA’lı çocuklara

Albümde Sinan Akçıl’ın beş yeni şarkısına altı da eski şarkısının yeniden yorumu var. Sinan bu albümde bir ilke imza atmış ve albümü NFT olarak yayınlamış. Türkiye’de NFT olarak yayınlanan ilk full pop albüm olmuş ‘Piyanist 2’. Albümünün NFT gelirinin bir kısmı SMA’lı çocuklar ve orman yangınları için kullanılacakmış. Detayları öğrenince sizinle paylaşacağım.

Yunanlı şarkıcı Türk ekiple şarkı hazırladı

Ender Çalışkan Yunanlı şarkıcı Nouros Xanthiotis ile ortak bir çalışmaya imza attı. Yunanlı şarkıcı Xanthiotis daha önce Yunanca, Bulgarca, Türkçe olmak üzere 3 dilde yayınladığı ‘Ela Pame’ adlı single’ından sonra Yunanca şarkısı ‘Stigmes’ (Anlar) Arpej Müzik aracılığıyla Türkiye’ye sundu.  Sözleri Nouros Xanthiotis’e ait olan teklinin Müziği Ender Çalışkan, Düzenlemesi Serdar Seçme, Klip Yönetmenliği ise Utku Çılgın’a ait. Xanthiotis Türk bir ekiple çalışarak seslendirdiği “Stigmes” şarkısını Youtube’da dinleyebilirsiniz.

K-POP ‘un ilk Türk temsilcisi

Güney Kore’nin dünyaya kültür ihracatı yapmak için ortaya çıkarttığı K-Pop müziğinin Türkiye’de ki ilk temsilcisi "Pinkeu Hilal" oldu.

Pinkeu Hilal ilk olarak "Şizofren" adlı şarkıyı yayınladı. Kız ilk sosyal medyada adını duyurdu. Değişik dansları ile fanlar edinmiş. Sony Music Türkiye onun “Şizofren” şarkısını piyasaya sürmüş. Şarkının bol danslı klibinde ise Eyüp Öztürk imzası var. Şarkıda K-Pop starlar tarafından yapılan danslar var.

Şarkıyı dinledim bayağı farklı. K-Pop formu var, sound yakalanmış. Her ne kadar arada çok hızlı şarkı söylediği için ne söylediğini kaçırsam da güzel bir şarkı olmuş. En azından rapçilerden daha iyi. Müzikte nota var.  Bu ortalığı yıkan Amerikan rapine Kore Popu kat ve kat tercih ederim. Pinkeu’yunun “Şifozren” şarkısını dinleyin bana hak vereceksiniz.