YILDIRIM DEMİRÖREN EL KOYMAZSA BU FİTNE ATEŞİ ASLA SÖNDÜRÜLEMEZ

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları

Fatih Terim ve dışladığı futbolcular arasındaki problemin prim esaslı olduğunu artık sağır sultan bile biliyor. Ne bilinmiyor biliyor musunuz bu prim futbolcuların yani milli yıldızların kendileri için istedikleri para değil. Bunu "Futbolcular prim istiyor" havasına getiren maalesef Fatih Terim... Niçin böyle yaptı onu bilen yok ama söylentiler var. 

Maç konuşması yapılıyor. Fatih hocamız taktik varyasyonları anlatıyor ve sonunda noktayı koyuyor. "Duran toplarda ne yapılacağını biliyorsunuz"

Arda takım kaptanı olduğu için şöyle diyor:

"Hayır hocam bilmiyoruz anlatmadınız ki bilelim."

İşte ipleri koparan ortamı geren o günden bu yana tantanası ayyuka çıkan lafların ardında bu kısa diyalog var. 

Biz orada değildik. Bunu daha önce yazanlar ve dile getirenler de doğal olarak orada değildiler. Ama anlatılan dünya kadar şey var. Deniyor ki:

Fatih Terim sinirlendi elinde tebeşir vardı yere fırlattı...

Arda'cık kendini Barcelona soyunma odasında zannetmiş ki duramadı:

"Hocam niye kızıyorsunuz biz bunları Luis Enrique ile rahatlıkla konuşuyoruz Barcelona'da"

Eyvah ki eyvah...  

Egosu olan birine "Niye kızıyorsun" denildiği yetmiyormuş gibi yeni neslin başarılı teknik adamlarından biri olan Luis Enrique ile kıyaslanmanın moral bozukluğu ile toplantı bir anda bitiveriyor. 

Bu arada Terim'in en büyük destekçilerinden olan Futbol Federasyonu Geliştirme  Merkezi Direktörü Bülent Bayraktar'ın Arda'ya "Hocanla ne biçim konuşuyorsun" diye ikaz etmesi üzerine Çin'deki futbol elçimiz Burak Yılmaz devreye giriyor "Sen karışma hoca ile kaptan konuşuyorlar sana laf düşmez" deyince olay genişliyor. 

Sonuçta prim konusunda yazının başında söz ettiğimiz yardımcı elemanlardan malzemezi Uğur ile Bülent Bayraktar sessiz sedasız gönderiliyorlar. 

Terim Arda, Burak ve bazı isimleri kadro dışı bırakıyor. 

Federasyon adına her biri önemli isimler ortaya çıkıp açıklama yapıyorlar. Aralarında Ali Dürüst ağabeyimiz de var ama hiç biri yangını söndürmeye yetmedi. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ortaya çıkıp konuyu ya bitirecek ya da yangının daha da büyümesi için üzerine benzin dökecek. 

Okurlarımızın olayı net olarak kavraması için kısa bir açıklama yapmak lazım. Bir kaç arkadaşınız la milli takım kadrosu yapın inanın Terim hocamızın sahaya çıkardığı 11'i yenersiniz... 

Ali Ağaoğlu ne diyor:

"Ben de hata yaptım benim de hatalarım var. Hatasız insan yok ki"

Biz ekleyelim "Ben hatalıyım" diyen yok. Mesela Fatih hocamız "Onlar benden değil Türk milletinden özür dileyecekler" niye diyor. Arda Turan neden bir kaç gün sessiz kalamıyor?

Dursun Özbek'in ya istediği imzalar atılır ya da GS'ye kilit vurulur!  

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kulübün geleceğini kurtarmak için genel kuruldan yetki istiyor. Bu yetki verilirse Galatasaray'ın 560 milyon dolar borcuna dur denilecek. Çünkü başkan adaylarından ve iyi istihbarat aldığı görüşünde birleşilen Adnan Öztürk, "Bu yangın üfleyerek sönmez. UEFA'dan ceza gelir" özetli bir uyarıda bulundu. 

Galatasaray camiasını tanıyanlar diyorlar ki, "Adnan Öztürk diyorsa Galatasaray'a mali yaptırım cezası gelir" gelebilir denmiyor "Gelir" deniyor. 

Daha önce kulübün herşeyini satacak denenen Ünal Aysal'ın yeniden döneceğinden tutun da Dursun Özbek'in kalbi kırık şekilde çekip gideceğini de dile getiriliyor.

O Dursun Özbek ki, Galatasaray için nesi var nesi yoksa ortaya koyan bir fedekar isim. 

Problemi çözerse o çözecek. 

Çünkü şu an efsane başkan Faruk Süren ve onun gibi unutulmazlar grubundan fazla ses çıkmıyor. 

Kulübün gelirleri 150 milyon dolar olarak gösteriliyor ama bu para da temlikli olduğu için fazla işe yaramıyor. Bu sebeple borcun faizi güç bela ödenebiliyor. Bu gidişle Galatasaray'ın hızla küçülmesi söz konusu...

Olur mu olmaz mı?

Fenerbahçe'ye Ben Arfa gelir mi?

Gelir çünkü Ben Arfa Nice takımından bedelsiz ayrılmış ve Paris Saint Germain takımına transfer olmuştu. Hatem Ben Arfa için PSG'de işler istediği gibi gitmedi. Fenerbahçe  eğer isterse Ben Arfa'yı en azından sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine katar... 

Gomez, Gökhan Töre ve Sosa Beşiktaş'a dönerler mi?

Kesinlikle geri dönmeleri mümkün değil. Bu konudaki yorumlar Beşiktaş tarafftarlarını biraz sakinleştirmeye yönelik. Her üç futbolcunun da Beşiktaş'tan övgü ile söz etmeleri onlara yakışan ve onlardan beklenen bir davranış... 

Ozan Tufan'ın yokluğunu Salih Uçan doldurabilir mi?

İkisi farklı oyuncu ama Fenerbahçe oyun içinde buna bir çözüm üretir. Ozan'ın sakatlığı sebebiyle yokluğu Salih Uçan'ın forma giymesi için büyük bir şans... 

Galatasaray Sırp Subotic'i alabilir mi?

Galatasaraylı yöneticiler mali yönden bir ceza gelene kadar kadrolarını daha da güçlendirme yolunu seçebilirler. Dortmund'un Sırp stoperi Neven Subotic'in transferi olmasa da kiralanması mümkün gibi görünüyor. 

Trabzonspor'un millisi, çok ligde başarısı maalesef yok

Çok doğru bir yönetim göstermelerine rağmen nedense Bordo-Mavili takımı başarıya götüremeyen Dr. Muharrem Usta ve Teknik Direktör Ersun Yanal kendilerine biraz daha şans verilmesi halinde eninde sonunda Bordo-Mavili takımı başarıya taşıyacaklar. Ancak ne var ki şu anda Trabzonspor taraftarlarını mutlu edecek sokaklara dökecek başarılardan uzak görünüyor. 

Hemen her futbolcusu ister yerli ister yabancı olsun milli takımlardan davet alıp oralarda forma giyen "Kaleci Onur ve Okay hariç" Trabzonsporlu futbolcular aynı başarıyı nedense takımlarında gösteremiyorlar. Bunun ilacını Usta ve Yenal bulacaklardır. Bulmak zorundalar da...