​STRATEJİK MÜTTEFİK

Yusuf DİNÇ 01 Ara 2017

Yusuf DİNÇ
Tüm Yazıları
Stratejik

Stratejik

müttefik

Chris Eric

kemik

ezik

pezik.

Olsa olsa saçma bir kafiyedir. Ya ne olacaktı? İstikbalde dahi bedhahdır. 

Müttefikten düşman olmaz. Stratejik müttefikten? 

Şimdilik müttefikiz gibi bir anlam taşır. Yani strateji sona erene kadar. Sonra biz bizeyiz.

Hem stratejik müttefikiz hem aynı örgütleri terör örgütü kabul ediyoruz. Diyoruz ki “sende predatör var. Biz topraklarımızı müdafaa edeceğiz senin de terörist kabul ettiğin örgütlere karşı. Huzuru bozacak değiliz. Saldırı amaçlı istemiyoruz. Savunma amaçlı kullanacağız.”

Ne cevap alıyoruz; “No!”

İyi ki de no. Şu an teknoloji seviyesi açısından en no1 endüstrimiz savunma sanayi olmuş. Füze savunma sistemi istiyorsun gene no. S400 alıyorsun no. Umarım bu gidişle füze savunma sistemi de geliştiririz. No2 olur.

Kötü komşu ev sahibi yaparmış, stratejik müttefik de teknoloji sahibi. Elbet ya, stratejik müttefik adamı teknoloji sahibi yapar.

Batı Türkiye’den Türkiye Batı-Doğu dengesinden koparsa kaybeder. Batı, Türkiye’den kopmuştur. Türkiye ise siyaseten kopmaya yakın olsa dahi Batı’yı ele alışıyla ilgili bir denge bulmuştur. Kendi istikametini kurmuştur.

İstikbal-i kıble ise istikamet tutulur. 

Elbet Türkiye’yi müttefik alacak değillerdir. Bir gazi tarafından kurulan son devlettir. Tek devlettir.

Darbe de deneyeceklerdir. Spekülasyon da. Manipülasyon da.

Marx’a göre insanlar ekonomilerine uyumlu olarak kültür, karakter geliştirir. Bu tezin doğru olduğunu kabul edersek sürekli mücadele hali, dayanıklılığımızı körüklemektedir. Karakterimizi güçlendirmektedir. Sorun yönetme kabiliyetimizi geliştirmektedir.

Uğraşları boşa çıkacaktır.

Kurulan manipülasyonlarla asla geçemeyeceğimizi düşündükleri stres testlerini aştık. Şimdi benzer manipülasyonları bankalar üzerine kurmaya çalışanlar var. Çünkü Türk bankacılık sistemi borsanın büyük oranda kendisidir.

Kursunlar. Bankacılık sistemimiz güçlüdür. Her bankanın MASAK kapsamında incelemeler yapan uyum birimleri ve denetçileri vardır. Türk bankacılık sistemi kara para ve terörün finansmanı bakımdan aşırı hassastır. Sistemin genelinin Sarraf davasından olumsuz etkileneceğiyle ilgili manipülasyon kovalayanlar elleri boş dönecektir.