MİLLİ TAKIMDAKİ BARIŞTAN RAHATSIZLIK DUYMAYALIM!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan Gönül gibi büyük yıldızların yeniden milli takım kadrosunda olmasından rahatsızlık duymanın manası yok.

Arda'nın milli takımdan kesilmesi yanlıştı alınması doğru. Neden nasıl niçin türü sorularla milli takımdaki güzel havaya sisi sokmayalım. Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan Gönül gibi büyük yıldızların yeniden milli takım kadrosunda olmasından rahatsızlık duymanın manası yok. Tabii ki gazeteciler ve gazeteler bu konuyla ilgili her haberi değerlendirecekler ve akıllarını kurcalayan sorulara açıklık getirilmesini isteyecektir. Bunu da saygı ile karşılamak lazım. Sevgili Mehmet Demirkol'un sevimli Fuat Akdağ ile yaptığı programlarda dile getirdiği sorulara hak veriyoruz hiç bir şey gizli kapaklı kalmamalı kalamaz da... Ancak yanlıştan dönülmesi ve milli takımda barış sağlanmasından rahatsızlık değil sevinç duyuyoruz. Çünkü milli takım hepimizin. Hem Terim hem de ay-yıldızlı futbolcular bu ülkenin değerleri. Hiç birimiz mükemmel değiliz ama hatalarımızı bilmek ve bunlardan geri adım atmak da önemli. Her kim barışın sağlanması için adım atmışsa sağolsun varolsun. Zor zamanların her zaman bir kahramanı bulunur. Onlar her kimse alkışlanmalı ve teşekkür edilmeli. İnsanların egolarını kırmak, kibiri yok etmek zordur. En büyük güçlük ben hatalıyım diyebilmektir. 

Olayın kahramanlarının yüzüne bakınca kimin gergin kimin rahat olduğunu rahatlıkla sezersiniz. Bu da bir fikir verir elbet ama dedik ya barıştan rahatsızlık duyacak ruh halinde olmayalım. Çünkü bu barıştan bu ülkeye fayda var zarar yok. 

Kosova ile karşılaşacağız. Kosova düşmanımız değil sadece rakibimiz. Onların da başarılı olmalarını isteriz ama aramızdaki maçı bizim kazanmamız lazım... Kazanırsak güzel olacak. 

Kaleci Volkan Demirel'in milli takım için beklentileri olması gayet normal. Bir zamanlar milli takım deyince 1 numara onun olurdu. Ancak şimdi Volkan Babacan formuyla "En iyi 1 numara benim" diyor. Formda kalecilerimizin olması sevinmemiz gereken bir şey. 

Laf ağzından çıkınca herkesin olmadı Güntekin olmalı Avcı!

NTV Spor'un yükselen yıldızı Güntekin Onay'ın spor adına söyledikleriyle fark yaptığını ve daha çok doğruları dile getirdiğini yazmış ve onu savunmuştuk. Ancak ülkemizi karalayan ve evinde işinde görevini yaparken sanki durup dururken hapise atılmışlar varmış gibi yorumlar yapması Güntekin Onay'ın yaptığı başarılı çıkışı tersine döndürdü. İnsanlar ölümü uyku sanıyorlar. Hesap kitap olmayacak gibi ortama dalıyorlar. Oysa hayatta kimi seviyorsanız ahirette onun yanında olacaksınız.Avrupalılar karşısında süklüm püklüm durup hakkı yenmiş yok yere yurt dışına atılmış gibi davranan Can Dündar'a fazla kızmıyor çok acıyorum. İyilerin güzellerin sevdiklerine onların düşmanlarını sevindirmek için demediğini bırakmıyor. 

Abdullah Avcı bu ülkenin geleceği... Milli takımın yarınki teknik patronu. Ve büyük takımlarımızdan birinin müstakbel teknik direktörü... Başakşehir'de neler yaptıkları ortada. Ancak bu güzide teknik adam da Galatasaray'ı nasıl yendiğini anlatırken Sabri Sarıoğlu'nu aşağılayan bir yorumda bulunması şaşılacak şey. En azından rakip takımın bir futbolcusu için böyle yorumlarda bulunmanın haklılık payı yok. Sabri için Riekerink bir şey söylese bunu yadırgamazdık ama başka bir teknik adamın sözlerini yadırgıyoruz. Olamadı ve yakışmadı sayın Avcı... 

 

Quaresma'yı hakem atmadı sen niye oyundan almadın?

Kartal'ı başarıyla uçuran Şenol Güneş'in siyah-beyazlı takımın unutulmaz teknik adamları arasında yerini alacağı görüşünü taşıyorum. Başarılı oluşunda eğitimci olmanın etkisi var. En azından bu eğitimi alan tek teknik direktör. Diğerlerinin "Eğitim" geçmişi yok. 

Quaresma'nın Trabzonspor ile yapılan maçta Yusuf Erdoğan'a yaptığı sert faulun karşılığının kırmızı kart olduğunu dile getiren Güneş'in bu görüşünde samimi ise hakemin atmadığı Portekizli futbolcuyu neden oyundan almadığını sormak isterim. 

Mustafa Yaşar müdürüm beni Beşiktaş-Trabzonspor maçında görevlendirmişti. Bu faul olayı da bizim bulunduğumuz bölümün önünde gerçekleşti. Yusuf Erdoğan bir bağırdı ki "eyvah ayağı kırıldı" dedim ama hemen ardından tekmeliğini çıkarıp atınca korkulacak bir şey olmadığını anladım. Allahü teala muhafaza eylesin ayağı kırılsa tekmeliği eliyle çıkıp atamazdı. Belki de tekmelik ayağının kırılmasına engel oldu... 

Trabzonspor'lu dostlarımız Beşiktaş maçından sonra sanki kazanmaları gereken bir mücadeleymiş gibi yorumlar yapıyorlar. Mücadele o günkü şartlarla 70 kere oynansa 70'ini de Beşiktaş kazanırdı... O gün Trabzonspor'un Beşiktaş'ı yenecek gücü yoktu. Bordo-Mavilileri heyecanlandıran olay karşılaşmanın 2-0 olmasının ardından Beşiktaş'ın gaz kesmesi ve oyunu rolantiye almasıydı. 

Sow Fenerbahçeli taraftarları çok seviyor

Ülkesi Senegal'de mi yoksa Kadıköy'de mi daha çok sevildiği yönündeki bir soruya Moussa (Musa) Sow Türkiye'de gördüğü sevgiye dünyanın başka bir yerinde rastlamadığını ifade etti. Manchester United maçının daha birinci dakikasında attığı golle Fenerbahçe tarihine geçen isimler arasında yer alan Musa, Hollandalı teknik patron Advocaat'ı "Ne yaptığı iyi bilen hoca" olarak tanımlarken yöneticilerini kendisini geri döndürmek için her fedakarlığı yapan insanlar olarak yorumladı. 

Galatasaray ile yapılacak olan derbi maçta Fenerbahçe'nin en büyük gol silahı olacağı tahmin edilen Musa Sow Birleşik Arap Emirliklerinden Dubai'nin Al Ahli takımında geçirdiği zamanla ilgili fazla konuşmak istemiyor. Belli ki orayı fazla sevmemiş. Zaten "Kadıköy'deki taraftarın sevgisi bir başka" diyerek bunu dile getirmekten çekinmiyor.

Sevgiler karşılıklı... Fenerbahçeli taraftarlar da Sow'u çok seviyorlar... 

 

 

Riekerink'e bilet kesenler Galatasaray'ı tanımıyorlar

Galatasaray'ın arka arkaya iki haftada puan kaybetmesi ve ardından Fenerbahçe karşısında yenileceği hesabı yapanlar Riekerink'in Hollanda biletini cebine koydurmak için yarışıyorlar adeta... Galatasaray'ın yönetiminde kimler olursa olsun anlayış hiç bir zaman değişmez. Çok büyük bir problem ya da benzer bir şey olmazsa sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Riekerink'i göndermezler. Bu konuda beklentisi olanlar en azından sezon sonunu beklemeleri lazım. 

Galatasaray gerçek anlamda büyük bir kulübümüzdür ve yöneticilerinin prensipleri vardır. Maç kaybedildi diye hiç bir teknik adamı göndermediler göndermezler. 

Cimbom'da Hamit Altıntop'un serbest kalacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Ayağında ağrıları olan Yasin tedaviye gideceği için derbide yer almayacak.