​KATİL MÜSLÜMAN ÇIKMAYINCA RAHATLADIM

Alican DEĞER 04 Eki 2017

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Amerika korkunç bir olay yaşadı.

Amerika korkunç bir olay yaşadı. Bizim yakından tanıdığımız bir acı. İnsan hayatını yok eden her hareket lanetlenmelidir. Bunun eğilip bükülecek, başka olaylarla toplanıp çıkartılacak bir tarafı yoktur. Eylenmek için bir araya toplanmış insanların üzerine binlerce mermi ile saldırmak tam da bir psikopatın yapacağı iş.

Bu haber ilk duyulduğunda dikkat kesildim. Las Vegas geçmişte bir kez gittiğim bir yerdi. Sokakları adeta “Özgürlükle” doludur. Haberler önce 2 ölü diye geldi. Sonra 10, sonra 50. Ve giderek arttı. Gözüm hep televizyon ekranındaydı. Acaba saldırgan kim? “Ya Müslüman çıkarsa” düşüncesi ile endişeye kapıldığımı fark ettim. 

Acaba olayın şablonu DEAŞ veya El Kaide saldırısına benziyor mu diye inceledim bir süre. Saldırganlar kaç kişiydi? Başka saldırı var mıydı? Canlı bomba görüldü mü? 

Bu İslam’ın adını kullanarak masum insanları öldüren katiller şebekesi bizi ne hale getirmiş böyle? Bir yandan ortada duran korkunç bir acı varken, beynimizin bir yarısı “İnşallah Müslüman çıkmaz” diye düşünüyor. 

Çünkü biliyorum ki, bu katil Müslüman çıkarsa genelleme kolaycılığına kapılan batı medyası bu katiller sürüsünün tam da istediği şeyi yapacak. Önce “Müslüman terörist” kalıbı oluşturulacak. Sonra bu kalıp o kadar çok kullanılacak ki, “Her Müslüman terörist”e dönüşecek. Kalıp, öylesine yetenekli terziler elinde dikilmiş bir elbiseye benziyor ki, kime giydirirsen bir iki ufak tefek rötuşla üzerine uydurulacak. Eh Başkan Trump’ın Müslümanlara karşı olan bakışı da malum… 

Bakmayın siz olay duyulduktan sonra DEAŞ’ın sahiplenmesine. Sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar. Dertleri tüm Müslümanların teröristler ile aynı kefeye koyulmasını sağlamak. Hastalıklı zihin yapılarıyla yok olmaya yüz tutmuş katil hareketlerini ancak böylece büyütebileceklerini düşünüyorlar. Kafa kesen, insan yakan bir örgütün yalan söylemeyeceğini düşünmek saflık olur. 

Nitekim katil kısa sürede belli oldu. Oldu da ben ve benim gibi düşünenler biraz olsun rahatladı.

Amerika bir acı yaşıyor. Çok taze. İlk şok atlatıldıktan sonra daha sağlıklı değerlendirmeler yapılır. Şimdilik diyebileceğimiz tek şey: “Biz bu acıyı çok iyi biliyoruz. Sizi anlıyoruz. Başınız sağ olsun.”