Vakıf Katılım web
DİP DALGA

Bir oşinografi deyimi. Daha doğrusu okyanus jeolojisi. Hani küçüklüğünüzden hatırlarsınız, hala da vardır herhalde, "Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi'nin bildirdiğine göre" diye başlayan radyo spotunu. Denizciler için bir tür yol rehberi gibi. Denizle ilgili her şey yani.

Pazartesi 11 Haziran 2018 00:00
KİFAYETSİZ MUHTERİS

Çok sevdiğim bir laftır. Bir sürü şekilde anlayabilirsiniz ne olduğunu. Bana göre en kısa tanımlaması: "Hırsı aklının veya yeteneğinin önünde giden."

Cuma 08 Haziran 2018 02:20
YPG MEĞER DANIŞMANLIK VERİYORMUŞ

Bunu daha önce de Afrin'de yapmışlardı. Önce gürlemiş sonra yağamayıp kentten bir gecede kaçmışlardı. O kadar kazdıkları çukur boşa gitmişti. Ama propaganda makinesi boş durmamış, güya daha sonra geri dönüp zafer kazanacaklarını açıklamışlardı. İnanan oldu mu bilmiyorum. Belki hala bekliyorlardır.

Perşembe 07 Haziran 2018 02:20
AZİZ YILDIRIM OLMAK

Yıldırım'ın bir özelliği vardı ki 20 yıl böylesi göz önündeki bir camianın başkanlığını yapabildi. Peki ne oldu da tarihi bir fark yiyerek yenildi? Neyi göremedi? Seçim günü belki de aklında 20 yıl önce o bir oy farkla kazandığı seçim vardı.

Çarşamba 06 Haziran 2018 02:25
FENERBAHÇE SEÇİMİ SİYASİ GÖSTERGE Mİ?

Çok büyük bir kulüp. Milyonlarca taraftar. Hatırı sayılır bir kısmı fanatik seviyesinde. Başkan seçimi tabii ki gündem olur. Tartışılır. Hele hele Aziz Yıldırım gibi baskın bir karakter ile Ali Koç gibi bir isim karşılaştığında.

Salı 05 Haziran 2018 02:20
PAÇA ÇORBASI MEĞER İŞE YARAMAZMIŞ

Yoo, siyasi gönderme, oradan alıp buraya sallama falan yok. Düpedüz paça çorbası yazısı. Meğer kemikleri iyi geleceği düşünülen paça çorbası bir işe yaramazmış. Üstelik karaciğere ve böbreklere de zarar verirmiş. Bin yıldır doğru bildiğimiz meğer yanlışmış.

Pazartesi 04 Haziran 2018 02:20
YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ SİZİ İZLİYOR

İnternetteki her hareketinizi, yaptığınız her yazışmayı izleyip muhtemelen üstüne bir de katalogluyorlar. Zaten İzlemediklerini düşünmek saflık olur.

Cuma 01 Haziran 2018 02:30
AMERİKA RÜYA GÖRÜYOR

Amerika romantik bir rüya görüyor. Kandil, yani PKK'yı YPG'den koparmak. Daha önce de dile getirmişlerdi. On bin kilometre uzaktan planlama yaparsan böyle olur işte.

Perşembe 31 Mayıs 2018 02:30