HAZIR DEĞİLLER

Hamza GEZMİŞ 31 Ağu 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Süper Lig'de iki haftayı geride bıraktık. Görünen o ki birçok takım her açıdan lige yine iyi hazırlanmamış.

Süper Lig’de iki haftayı geride bıraktık. Görünen o ki birçok takım her açıdan lige yine iyi hazırlanmamış. İlk hafta sahasında Alanyaspor’u farklı mağlup eden Beşiktaş, Atiker Konyaspor karşısında zorlanıp 1 puana razı olurken, Fenerbahçe ise Başakşehir yenilgisi sonrası bu kez de Kayserispor’a 2 puan kaybederek Süper Lige son 34 yılın en kötü başlangıcını yaptı. (Fenerbahçe  taraftarının maça ilgisizliği de cabası) Trabzonspor cephesinde de hayal kırıklığı hakimdi biten haftada. Karadeniz ekibi Gaziantepspor karşısında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Bursaspor’da ise taraftar yine sahnedeydi. 35 bin kişi ile 12.adam görevini layıkıyla yerine getiren Timsahlar takımlarının Medipol Başakşehir karşısında ortaya koyduğu futbol ve aldığı yenilgi sonrası hedef tahtasına Hamza Hamzaoğlu’nu koydular bile. Haftanın enlerini Galatasaray’dan seçtim tam da bu sebeplerle. Kardemir Karabük karşısında son dakika golüyle kazanıp ilk haftayı kazasız geçen Galatasaray, Akhisar deplasmanından da kayıpsız dönmeyi bildi ve ilk iki hafta itibariyle şampiyonluk yarışında ki rakiplerinden bir adım öne geçti bana göre.

KONYASPOR-BEŞİKTAŞ

Sezonun ilk puan kaybını yaşayan Beşiktaş'ta, geçen yıldan alışkın olduğumuz pas trafiğinin eksik olması, oyuna hükmetmemesine neden oldu. Geçen yılki başaranın mimarları, Oğuzhan, Atiba, Sosa üçlüsünden Sosa'nın eksikliği bir an önce dolmazsa,  Beşiktaş'ın sezonun kalan kısmında böyle puan kayıpları yaşaması sürpriz olmaz. Konyaspor ise geçen seneki başarısının tesadüf olmadığını bu maçta tekrar gösterdi. Galibiyeti kaçıran taraftı. Bosnalı forvet Bajic performansı ve attığı gollerle maça damga vurdu.

GAZİANTEPSPOR- TRABZONSPOR

Karşılaşmanın genelinde etkili bir futbol ortaya koyan Trabzonspor, girmiş olduğu bir çok pozisyonu değerlendirememenin cezasını, Gaziantepspor'lu Orkan Çınar'ın bireysel becerisini kullanarak attığı golle çekti. Oyundaki üstünlüğü, skor tabelasına yansıtamayan Trabzonspor, son vuruşlarda usta bir ayak eksikliğini gidermesi gerekliliği oynadığı futbolun karşılığını alması açısından önemli. Gaziantepspor her ne kadar maçı galip bitirmiş olsa da henüz hazır görünmedi.

AKHİSAR BLD SPOR- GALATASARAY

Geçen hafta galip geldiği Karabükspor karşılaşmasında oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında gerçek kimliğini sahaya yansıtıp, oyunu domine eden taraftı. Her ne kadar paylaşım hatası nedeni ile maçın başında geriye düşse de, pas yapmaktan vazgeçmeyip, dikine oynayan Galatasaray, sezon başı kampının yıldızı  Bruma'nın bir asist öncesi pas, bir asist ve bir golüyle yıldızlaşıp maça ve haftaya damgasını vurduğu karşılaşmadan galip gelmesini bildi. Maç sonunda Cihat hocanın  Muslera için söylediği  " haksız rekabet yaratıyor" açıklaması performansıyla fark yaratan diğer futbolcu olduğunu kanıtlar tarzdaydı. Akhisar Belediyespor’un erken dakikalarda bulmuş olduğu golü koruma içgüdüsüyle savunmaya yaslanmasına  ve gerçek futbolunu ortaya koyamaması  büyük handikap olarak gözüküp skora yansıdı.

KASIMPAŞA - ADANASPOR

Sezona kadro ve bütçe kısıtlamasıyla başlayan Kasımpaşa, Adanaspor karşılaşmasında da futbol kalitesi olarak vasatı aşamadı. Kadro takviyesi yapılmazsa ilerleyen haftalarda sıkıntı çekebileceğini düşünüyorum .Ligin yeni ekibi Adanaspor'un  takım uyumu ve lige adaptasyonu artıkça başarılı skorlar alacağını düşünüyorum. Ayrıca Adanaspor'da Brezilyalı sol bek- stoper mevkinde oynayan Diniz'in iki maçta iki gole ulaşması ayrı bir anektod olarak gözlerden kaçmadı.

ALANYASPOR -ANTALYASPOR

Alanyaspor'un  sahasının bakımda olması nedeni ile Antalya Arena Stadyumunda oynanan karşılaşma Alanyaspor'un seyircisiz oynama cezası olması sebebiyle sadece Antalyaspor'un seyircisinin rakip takım trübününde karşılaşmayı izlemesi ile "kendi sahasında deplasman trübününden maç izleyen ilk takım " ünvanına da sahip oldu. Keyifli mücadelenin ardından akıllarda kalan Alanyaspor'un azmi ve mücadelesi, Antalyaspor kalecisi Ozan'ın birinci goldeki bariz hatası ve Antalyaspor'un girmiş olduğu pozisyonları cömertçe harcamasıydı. Maç sonrası yaşanan nahoş olaylar ise Antalyalılara hiç ama hiç yakışmadı.

BURSASPOR- MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 

Karşılaşmanın başlarında Bursaspor topa daha fazla sahip olan taraf gibi gözükse de sahaya istediklerini yansıtan ekip Başakşehir oldu ve Visca-Mossoro işbirliği ile öne geçti . Golden sonra Bursaspor'un hücumlarına set çeken Başakşehir, kazandığı toplarla da gol aradı ve Mustafa Pektemek'le ikinci golü bularak maçtan galip ayrılmasını bildi. Bursaspor'da Del Valle, Başakşehir'de Visca performansıyla öne çıktı. Mustafa Pektemek'in uzun bir aradan sonra gol atması Başakşehir için önemli bir kazanım oldu.

K.KARABÜKSPOR - RİZESPOR

Karabükspor geçen hafta Galatasaray karşılaşmasında oynamış olduğu pozitif futbolu Rizespor karşılaşmasında da devam ettirdi. Tek fark girmiş olduğu pozisyonları bu sefer değerlendirmiş olmasıydı. Sezon başından bu yana  özellikle forvet bölgesinde eksiklik hisseden Rizespor'un  bir an önce iyi bir golcüyü takıma kazandırması gerekiyor.

OSMANLISPOR- GENÇLERBİRLİĞİ 

Başkentin ligdeki iki temsilcisini karşı karşıya getiren maç oldukça tempolu geçerken, konuk ekip iki farkla geriye düşmesine rağmen maça tutunmayı başardı. Osmanlıspor'un  başladığı, Gençlerbirliği'nin devam ettirdiği gol yağmuru izleyenlere keyif verdi. Gençlerbirliği atakları karşısında Osmanlıspor kalecisi Karcemaskas'ın  pozitif performansı alkışı hak eden bir not olarak gözden kaçmadı.

FENERBAHÇE -KAYSERİSPOR 

Haftanın sürprizine imza atmayı,  son dakikada yediği golle elden kaçıran Kayserispor'da Deniz - Welliton işbirliğiyle kazanılan birbirinin kopyası iki gol atıldı. Son dakikada paylaşım hatası yapılmasa galibiyeti kazanacak olan Kayserispor pozitif bir anlayışı ile saha da yer aldı. Fenerbahçe'de Simon Kjaer attığı frikik golü her ne kadar güzelse, ilk yarı pozisyon gereği de olsa görmüş olduğu kırmızı kart kalitesine yakışmadı . Simon Kjaer kalitesinde bir stoperin daha doğru bir karar alması ve takımını yalnız bırakmaması gerekirdi. Fenerbahçe için ayrı bir handikap ise , aynı  tip futbolcuların çokluğu ve yaratıcılık eksikliği.  Transferin son günlerinde yaratıcı futbolcu eksikliğini gidermemesi halinde Fenerbahçe’nin sezonun genelinde taraftarına daha çok acı yaşatacağı aşikar.