​İŞTE BU BEŞİKTAŞ

Hamza GEZMİŞ 14 Eyl 2017

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Geçen sezona da Şampiyonlar Ligi'nde başlayan ve grubunu dramatik bir şekilde 3. sırada bitiren, sonrasında yoluna Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar devam eden Beşiktaş'ın bu sezon Devler Ligi'nde gruptan çıkması herkesin beklentisi.

Geçen sezona da Şampiyonlar Ligi'nde başlayan ve grubunu dramatik bir şekilde 3. sırada bitiren, sonrasında yoluna Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar devam eden Beşiktaş’ın bu sezon Devler Ligi’nde gruptan çıkması herkesin beklentisi.

Dün bu hedefle ilk sınavına Porto karşısında çıktı siyah-beyazlılar.

Avrupa’da daha önce 4 kez karşılaştığı ve hiç mağlup edemediği rakibi karşısında teknik direktör Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de görev verdiği Necip Uysal, Jeremain Lens ve Alvaro Negredo'yu bu kez yedek soyundurdu. 

Güneş, lig mücadelesinde dinlendirdiği Cenk Tosun, Adriano ve Quaresma'ya ise  ilk 11'de forma verdi.

13.dakikada Ricardo Quaresma’nın ‘alda at’ dercesine ortasında Anderson Talisca’nın nefis kafa şutu ile öne geçen siyah-beyazlılar, 21’de bir duran top organizasyonunda Dusko Tosic’in kendi kalesine attığı golle sendeledi ancak, 28’de Cenk Tosun’un şık golü ile  güç gösterisinde ağırlığını koydu.

İlk yarı tamamlandığında Beşiktaş’ın topla oynama oranı %52, kaleyi bulan şutu 2 iken; hiç ofsayta düşmemiş olması da dikkate değerdi.

İkinci yarıda ev sahibinin öne geçmesine izin vermeyen Beşiktaş, Babel’in golü ile fişi çekerken, grupta favori gösterilen ve bu sezon düne kadar kalesinde hiç gol görmeyen Porto'ya 3 gol atarak çok önemli bir 3 puan aldı ve grupta daha ilk maçlardan dengeleri alt-üst etti.

Tebrikler Kartal’a

İyi başladılar, umarım bu kez sonu da iyi olur.