​HAKSIZ KAZANÇ!

Hamza GEZMİŞ 21 Nis 2017

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Seyircisinin muhteşem desteğiyle karşılaşmaya iyi başlayan ve Cenk Tosun'un ceza sahası dışından attığı şutlarla kaleyi yoklayan Kartal, aradığı golü Talisca ile buldu.

Seyircisinin muhteşem desteğiyle karşılaşmaya iyi başlayan ve Cenk Tosun’un ceza sahası dışından attığı şutlarla kaleyi yoklayan Kartal, aradığı golü Talisca ile buldu. Skor üstünlüğü elde eden Beşiktaş’ın top daha çok sahip olması gereken dakikalarda bunu  başaramaması ve özellikle defansın merkezinde yer alan Tosic-Mitroviç uyumsuzluğu Lyon’un cesaretlenmesine yol açtı. Lyon adına sahadaki en etkili isim olan Lacazette, Gökhan Gönül’ün kademe hatasını iyi değerlendirerek maçtaki eşitliği sağlayan isim olurken, attığı golün ardından direkten dönen topuyla tabiri caizse yürekleri ağza getirdi.

Cezalı olması sebebiyle oynamayan Marcelo’nun yokluğu, ilk yarı boyunca Beşiktaş adına göze çarpan en önemli eksikti.

İlk yarı olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başlayan Kartal, Lyon kalesini abluka altına aldı ve gecenin yıldızlarından Talisca’nın harika kafa golüyle karşılaşmada tekrar üstünlüğü elde etti. Talisca’nın hücum performansına ayak uydurabilen bir partner olsa işi çoktan bitirebilecek olan siyah-beyazlılar, son dakikalarda adete kabus gördü. Atiba’nın gününde olmasını iyi fırsat bilen Lyon orta alanda üstünlük kurarken, özellikle bu sezon izlediğim en iyi performanslardan birine sahip olan Lacazette Beşiktaş savunmasını darmadağın etti ve ilk yarı olduğu gibi girmiş olduğu pozisyonlarda direk ve şans bizi maçta bıraktı.

Uzatmalar mı? Rus ruleti gibiydi. Her iki takımda önemli fırsatlar yakalarken kaleciler devleşen isimler oldular. Penaltı atışları ile Beşiktaş, uzun ve sonu çok daha mutlu bitecek bir serüveni hüsranla tamamlarken, taraftarını da kahrediyordu.