GELECEK PAZAR TARİH YAŞAYALIM

İlnur ÇEVİK 10 Nis 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
​Gelecek hafta pazar günü Türkiye kararını verecek: Yeni Türkiye için sistem değişikliği yapacak mıyız yoksa eski Türkiye'nin sistemi ile yola devam edecek miyiz?

Gelecek hafta pazar günü Türkiye kararını verecek: Yeni Türkiye için sistem değişikliği yapacak mıyız yoksa eski Türkiye’nin sistemi ile yola devam edecek miyiz?

Yeni Türkiye; Recep Tayip Erdoğan önderliğinde son 15 yılda Türkiye’de yapılan köklü değişikliklerin sistemli bir şekilde devam ettirilerek, Türkiye’yi dünyanın önde gelen ilk on ülkesi arasına sokmayı hedefliyor.

Bu değişiklikle Türkiye daha istikrarlı bir yönetim modeline kavuşurken aynı zamanda eskinin kötü alışkanlıklarını, eskinin hortum sistemini, vurgunculuğa yol veren uygulamaları da ortadan kaldıracak…

Şu andaki sistemde cumhurbaşkanı bir cunta liderinin yetkileri ile donatılmış ve hiç kimseye hesap vermek zorunda olmayan bir devlet yöneticisi konumunda. Hele bir de bu cumhurbaşkanını halkın seçtiğini düşünürseniz o zaman kötü niyetli bir liderin ülkeyi nerelere götürebileceğini kestirmek de zor olmaz.

Referandumda hayır oyu demek Türkiye’nin şu andaki güdük yönetim biçimi ile yoluna devam etmesi demek. Yani Meclisin bırakın kanun yapmayı hiçbir konuda denetim bile yapamadığı bir düzen… Bürokratik oligarşinin seçilmişlere rağmen yönettiği bir çarpık yapı… Bugün değil ama ileride seçilen cumhurbaşkanının istediği takdirde diktatörlük yapacağı bir sistem.

Koalisyonların dejenere edeceği, başbakanla cumhurbaşkanının yetki çatışmasına girebileceği bir kaos dönemi…

Halkın cumhurbaşkanını seçtiği günden beri bütün bunlar olmuyorsa bu tamamen cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın iyi niyetinden olmuyor. Davutoğlu zamanında bile bazı sıkıntılar yaşanmadı mı?

İşte bunları bitirecek olan gelecek pazar bir “evet” oyudur. İşte o zaman tarih yazılır…