EURO 2016'NIN ARDINDAN

Hamza GEZMİŞ 12 Tem 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
EURO 2106 Fransa-Portekiz finali ile sona erdi. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Portekiz takımı büyük bir başarıya imza atarken, final maçının 25. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Ronaldo'nun takımına yedek kulübesinden vermiş olduğu destek hafızalara kazındı.

EURO 2106 Fransa-Portekiz finali ile sona erdi. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Portekiz takımı büyük bir başarıya imza atarken, final maçının 25. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Ronaldo’nun takımına yedek kulübesinden vermiş olduğu destek hafızalara kazındı. 

A Millilerimiz adına hayal kırıklığı ile sona  eren ve turnuvaya dair  takımımız adına oyun planı ve stratejimizi geliştirmemiz, oyun kalitemizi arttırmamız yönünde önemli sonuçlar çıkarken, Emre Mor gibi bir yıldız kazanmış olmamız en büyük artımız oldu.

Turnuvada öne çıkan takımların başında büyük bir sürprize imza atan ve İngiltere’yi eleme başarısı gösteren İzlanda gelirken, yarı final oynama başarısı gösteren Galler, oyun kalitesi ile İtalya  ve şampiyonluğa ulaşan Portekiz turnuvaya damga vuran takımlar oldu .

EURO 2106’da hayal kırıklığı yaratan  takımlar ise, son şampiyon İspanya, grup eleme karşılaşmalarında 10 maçta 10 galibiyet elde edip turnuvaya katılım başarısı gösteren İngiltere ve maalesef A Milli takımımız oldu. Gözlemlerime göre turnuvada yıldızı parlayan oyuncular, Fransa’dan altın krampon ödülünü attığı 6 golle kazanan Antoine Griezmann, aynı ülkeden Dimitri Payet, Şampiyon olan Portekiz’den 18 yaşındaki Renato Sanches, İtalya’dan Graziano Pelle , Galler’den Gareth Bale A Milli takımımızdan Emre Mor, Almanya’dan Joshua Kimmich , Belçika’dan Kevin De Bruyne oldu .

Turnuvada potansiyelinin altında kalan ve hayal kırıklığı yaratan futbolcuların başında dünyanın en iyi golcüsü olarak nitelendirilen ve turnuva boyunca gol atma başarısı gösteremeyen Zlatan İbrahimoviç gelirken, fiziksel olarak yetersizliği her halinden belli olan Milli gururumuz Arda Turan ve  İngiliz Wayne  Rooney’de bu isimler arasında yer aldı. EURO 2106  sırasında babasını kaybeden Hırvat Darijo Srna turnuvanın en talihsiz ismi olurken, Macar kaleci Gabor Kiraly şampiyonada oynayan en yaşlı (40) futbolcu unvanını aldı.