ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR?

Hamza GEZMİŞ 14 Eyl 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Süper Lig'de 3 hafta geride kalırken, tüm maçlarından galibiyetle ayrılan tek takım olan Medipol Başakşehir liderlik koltuğunda oturuyor.

Süper Lig’de 3 hafta geride kalırken, tüm maçlarından galibiyetle  ayrılan tek takım olan  Medipol Başakşehir liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı ve talebeleri bu çıkışı ne kadar sürdürecek bekleyip göreceğiz. Sahasında Kardemir Karabükspor’u mağlup eden Beşiktaş haftayı kayıpsız kapatmayı bilip sıralamada ikinci sırada yer bulurken, Kayserispor deplasmanın da tekleyen ve bir puana razı olmak zorunda kalan Galatasaray, üç hafta sonunda üçüncü sırada yer edindi kendine. Süper Lig’e son 59 yılın en kötü başlangıcını yapan Fenerbahçe ise geçtiğimiz haftanın en büyük hayal kırıklığını yaşayan takımı oldu. Dick Advocaat ile çıkış arayan ancak Bursaspor karşısında evinde mağlup olmaktan kurtulamayan sarı-lacivertliler taraftarını kahrederken, haftayı 1 puanla 16. sırada tamamlayarak psikolojik çöküntüyü de beraberinde yaşar oldu. Ligin  geçen haftasında bir başka hayal kırıklığı yaşayan takım Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer, sahasında Osmanlıspor’a yenilerek ‘Ne olacak bu Trabzonspor’un hali’ dedirtti. 3.haftaya bana göre Fenerbahçe’yi sahasında deviren Bursaspor damga vurdu. Olası bir kayıp halinde büyük sıkıntıya girmesi muhtemel Timsahlar, Kadıköy’de öylesine önemli bir galibiyet aldı ki, bence haftanın enleri olmayı da hak etti.

BEŞİKTAŞ-K.KARABÜKSPOR

Beşiktaş’ın kendi saha ve seyircisi önünde özellikle karşılaşmanın ilk 30 dakikalık kısmında baskılı oynadığı ve üç puana üç golle ulaştığı karşılaşmada hücumda  birçok yetenekli ayağa sahip olmanın avantajını kullandı. Karşılaşmada Cenk Tosun gollerine devam ederken , yeni transferlerden Gökhan İnler’in takıma adaptasyonu göze çarptı. Gökhan, Oyunun sıkıştı anlarda oyunun yönünü değiştirme becerisi ile Beşiktaş’a ilerleyen haftalarda büyük yarar sağlayacaktır. Beşiktaş adına en büyük handikap defansın göbeğinin  S.O.S vermesi. Şenol Güneş’in alternatifi bol kadronun dezavantaja dönüşmemesi için kemik ilk 11 oluşturarak birbirini tanıyan ve tamamlayan kadro  yapısını biran önce oturtması  gerekir. Karabükspor’da Igor Tudor taş gibi takım oluşturmuş. Korkak futbol oynamıyorlar ve iyi mücadele ediyorlar. Maçın hakemi Serkan Çınar Karabük'ün penaltısını çalsa, iş bambaşka bir noktaya gidebilirdi.

KAYSERİSPOR-GALATASARAY 

Karşılaşmanın ilk bölümünde topun kendisinde kalmasını sağlayıp ,dikine futbol oynayan Galatasaray, özellikle Bruma ile etkili ataklar geliştirip  Bruma-Yasin işbirliği ile gole kavuştu. Golü bulduktan sonra yana ve geriye pas yapmaya başlayan sarı-kırmızılılar rakibi Kayserispor’u cesaretlendirdi. Süper Ligde geçen iki haftanın en çok isabetli pas yapan oyuncusu Tolga Cigerci’nin pozitif performansı devam ederken, ilk yarı sonunda yapılan Yasin- Josue değişikliği oyuna olumlu  anlamda katkı sağlamadı. Geçen hafta haftanın teknik adamı olarak değerlendirdiğimiz Riekerink, yaptığı değişiklik  tercihleri ile , hafta içi yaşanan ‘Fatih Terim Galatasaray’a mı dönüyor’ tartışmalarının etkisi altında kalmış gibi gözüktü. Kayserispor’da Nakoulma’nın olumlu performansın ve Welliton’un gollerine devam etmesi kendileri adına olumlu bir durum. Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında alınan puanların değeri ligin ilerleyen haftalarında altın değerinde olacağı aşikar.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR- KASIMPAŞA

Lige üçte üç yaparak başlayan ve  liderlik koltuğuna oturan Başakşehir’in futbolunu her hafta geliştirdiğini söylemek yanlış olmaz. Kasımpaşa karşılaşmasında her ne kadar geriye düşseler de, Mossoro- Visca iş birliği ile karşılaşmayı kazanmasını bildi. Oyuna girdikten sonra  başarı performansı gösteren Mustafa Pektemek ‘in Mossoro ve Visca ile birlikte iyi  uyum yakaladığını düşünüyorum. Ekonomik küçülmeye giden ve giden oyuncularının yerini dolduramayan Kasımpaşa’da Rıza Çalımbay’ın istifası ile işler daha da karıştı.

ADANASPOR-GAZİANTEPSPOR 

Ligin yeni ekibi Adanaspor kendi sahasında oynadığı karşılaşmada üstün bir futbol sergilemiş olmasına rağmen direkleri geçemeyerek üç punala tanışamadı. Adanaspor’da göreve yeni başlayan teknik adam Krunoslav Jurcic takımın pozitif futbol anlayışını oturması ve sadece savunma yapan değil,  hücum yapan Adanaspor anlayışının ilerleyen haftalarda meyvelerini toplayacağını düşünüyorum .Sezona bir takım sıkıntılar yüzünden iyi bir hazırlık dönemi geçiremeden başlamak zorunda kalan Gaziantepspor’un  kadro kalitesinin mevcut olduğu aşikar. Kadro kalitesinin fizik olarak da hazır duruma geldiğinde ligi iyi yerlerde bitirebileceğini söylemek hayalcilik olmaz kanısındayım.

GENÇLERBİRLİĞİ-ALANYASPOR

Başkent ekibi, Alanyaspor önünde etkili oynamasına ve hücum ağırlıklı bir futbol sergilemesine rağmen gol sesi çıkaramadığı karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Alanyaspor zaman zaman etkili kontrataklar yapsa da Gençlerbirliği savunması gole izin vermedi. Lige adaptasyonu ve yapmış olduğu Vagner Love gibi uluslar arası tecrübeye sahip futbolcuların katkı ile Alanyaspor’un ligin ilerleyen haftalarında  kolay lokma olmayacağını söylemek yanlış olmaz.

TRABZONSPOR-OSMANLISPOR

Mustafa Reşit Akçay önderliğinde başarıdan başarıya koşan Osmanlıspor, Trabzon'da önemli bir galibiyete imza attı. Maçın  başından sonuna kadar üstün  futbol ortaya koyan başkent ekibi kaleci Onur'un kritik kurtarışları olmasa daha farklı bir galibiyet elde edebilirdi. A Milli takımda uzun yıllar sonra Trabzonspor'u temsil eden oyuncu olan ve başarılı bir maç çıkaran Okay Yokuşlu'nun yenilen ilk golde kaptırmış olduğu top, kalitesine yakışmadı. Hücum anlamında gerekli üretkenliği bir türlü sağlayamayan Trabzonspor'da yeni takım olmanın zorlukları bariz göze çarparken yapılan onca transfer ve harcanan onca paranın boşa gitmemesi için saha içinde ve saha dışında görev alanların daha çok sorumluluk almaları gerekir.

FENERBAHÇE- BURSASPOR

Tarihinin en kötü sezon başı başlangıcına imza atan Fenerbahçe'de, oynanan futbol ilk yarı itibarı ile tam bir fiyaskoydu. İkinci yarı taraftarının desteğiyle rakibinde baskı kuran Kanarya bu seferde kaleci Harun önderliğindeki Bursaspor savunmasını aşamadı. Bursaspor'un sol beki Aziz Behiç'in çizgiden çıkardığı top ve maçın genelindeki üstün performansı bir savunma oyuncusun oyuna ve skora ne denli etki edebileceğini gösterdiğinden haftanın oyuncusu olarak seçmek  doğru bir seçim olur kanısındayım. 1997 doğumlu Kubilay ve Ertuğrul'a  forma şansı veren Hamza Hamzaoğlu cesareti ve kazanmış olduğu galibiyetle haftanın hocası olmayı hak etti.Fenerbahçe'de Volkan Şen'in istekli ve arzulu futboluna ayak uyduracak futbolcu adeti artmazsa sezonun geneli taraftarı için çekilmez bir hal alabilir . A Milli takımda başarıyla ter döken sağ bek Şener Özbayraklı ve sol bek İsmail Köybaşı'nın forma şansı bulamamış olması ayrı bir soru işareti olarak göze battığında belirtmek isterim.

Ç. RİZESPOR- AKHİSAR BELEDİYESPOR 

Akhisar için ilk yarı girmiş olduğu pozisyonları değerlendirememenin beceriksizliğine , Douglao'nun yapmış olduğu büyük hata eklenince mağlubiyet kaçınılmaz bir son oldu. Rizespor giderek artan performansı ve yeni transferlerinin takıma uyumuna tecrübeli hocası Hikmet Karaman katkıları eklenince ligde sağlam adımlar atacağına şüphe gözükmüyor.

ANTALYASPOR- KONYASPOR

Sezona kötü başlangıç yapan Antalyaspor'un  yıldızı Eto'nun sezon başında transfer spekülasyonlarından takım olarak etkilenmiş olduğunun payı olduğunu düşünüyorum. Antalyaspor'un geçen yıl ki çizgisine bir an önce geri dönememesi halinde sezonun kalan kısmında sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum. Konyaspor futbol kalitesi itibarı ile standardını koruyan, ve bu standarda hücum zenginli ekleyince izlemesine doyum olmayan bir takım yarattığı için Aykut Kocaman'ı kocaman  tebrik etmek gerekir. Performansı , karakter yapısı ve attığı iki golle maçın oyuncusu olan Ömer Ali Şahiner ayrıca alkışı hak etti.

3 |  Spor Toto Süper Lig’de 3 hafta geride kalırken 3’te 3 yapan tek takım oldu Medipol Başakşehir. İstanbul temsilcisi geride kalan 3 haftada Fenerbahçe, Bursaspor (D) ve Kasımpaşa’yı mağlup etmeyi başardı.

6 |  Süper Lig’in 3.haftasında 6 takım galibiyet almayı başardı. 3 takım Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor evinde galip gelirken, Bursaspor, Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor deplasmanda kazanan takımlar oldu.

18 | 3.hafta oynanan maçlarda toplam 18 gol atıldı. 3 maç 3-1’lik skorlarla biterken,  berabere biten iki maçta ise gol sesi çıkmadı.

HAFTANIN TAKIMI: BURSASPOR

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: HAMZA HAMZAOĞLU

HAFTANIN FUTBOLCUSU: AZİZ BEHİCH