BIRAKTIĞI YERDEN BAŞLADI

Hamza GEZMİŞ 24 Ağu 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftası geride kalırken, son şampiyon Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu.

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftası geride kalırken,  son şampiyon Beşiktaş liderlik koltuğuna oturdu. Siyah-Beyazlılar ligin yeni takımı Alanyaspor karşısında 4-1 gibi farklı bir skorla kazanıp haftayı lider tamamlamayı başardı. Fenerbahçe ise kabusu Medipol Başakşehir'e yine yenilmekten kurtulamadı. Trabzonspor geçtiğimiz sezonun son haftasında 6-0 yenildiği Kasımpaşa karşısında lige bu kez 2-0'lık galibiyetle başlayıp moral buldu. Ve Galatasaray. Adeta ecel terleri döktüğü maçta Kardemir Karabükspor'u son dakikada ve santrası yapılmayan golle mağlup edip sezona 3 puanla başlamayı bildi.  5 büyükten Bursaspor'un sezonun açılış maçında ligin yenisi Adanaspor'u geriye düştüğü maçta mağlup etmesini de gözden kaçırmayalım elbet.

ADANASPOR-BURSASPOR

Ligin yenisi ile gediklisinin 2016-2017 Sezon açılışını yaptığı maçta ev sahibi Adanaspor, Bursaspor karşısında öne geçtiği maçı 2-1 mağlup kaparken, dağınık bir takım görüntüsü çizdi.  Yeni transferlerin uyumsuzluğu bariz belli olurken, defansının zaafları da belirgin olarak öne çıktı. Bursaspor ise geçtiğimiz sezondan pek farklı bir görüntü koymadı ortaya. Yeni transferleri Merter Yüce ve Bilal Kısa öne çıkan bir performans ortaya koyarken,  Battala yine bitirici rol oynayan isim oldu.

TRABZONSPOR-KASIMPAŞA

Sezona yapmış olduğu flaş transferlerle başlayan Trabzonspor maçın başından sonuna kadar üstün bir futbol ortaya koydu. Özellikle iki gol atma başarısı gösteren Ogenyi Onazi maça ve haftaya damga vuran isimdi. Tempolu ve hızlı oyununu sezonun geneline yayması halinde yeni  yönetim yapılanmasıyla Trabzonspor'un sezonu başarılı bir yerde bitirebileceğini düşünüyorum. Kasımpaşa kaybetmiş olduğu oyuncuların yerini dolduramazsa sezonun genelinde sıkıntı yaşayacağı aşikar.

BEŞİKTAŞ-ALANYASPOR

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, Alanyaspor karşılaşmasında maçın başında bulmuş olduğu golle süper ligin yeni ekibinin direncini kırıp farka gitmesini bildi. Geçen yılki kadrosundan Jose Sosa ve Mario Gomez gibi iki as oyuncusunu kaybeden Beşiktaş'ın giden oyuncuların yerini aynı kalitede oyuncularla doldurması gerekir. Aksi taktirde süper lig şampiyonluk mücadelesi içerisinde bulunabilecek kadro kalitesinin  Şampiyonlar Ligi için yetersiz olduğunun bilinmesi gerekir. Ligin yeni ekibi Alanyaspor'un lige adapte olması için zamana ihtiyacı olduğu kesin. Tecrübeli Hüseyin Kalpar bu anlamda gerekli müdahaleleri yapacaktır.

ANTALYASPOR - OSMANLISPOR

Maçta tempo vardı, aksiyon vardı fakat gol yoktu. İlk yarıya kaleci Saso Fornezzi'nin ve teknik direktör Jose Morais'in oyundan atılması damga vurdu. Devrenin son anlarında Karcemarskas'ın Zeki'nin şutunda yaptığı müthiş kurtarış ilk yarının en güzel hareketiydi. Osmanlıspor, ikinci yarıda bir kişi eksik rakibine karşı net pozisyonlar üretmekte zorlandı ve girdiği pozisyonlarda kaleci Ozan'ı geçemeyerek maç başladığı gibi sonlandı. Maça dair akılda kalan en belirgin anektod 7 sarı kart ve 1 kırmızı kartın çıkmış olmasıydı.

GENÇLERBİRLİĞİ -GAZİANTEPSPOR

İbrahim Üzülmez yönetiminde kemik kadrosunu koruyarak sezona giriş yapan Gençlerbirliği, oldukça etkili başladığı maçta Bogdan Stancu'nun golüyle öne geçti. Başkent ekibinin Giresunspor'dan almış olduğu ve lige damga vurmasını beklediğim yeni transferi Vedat Muriqi'yle ustaca vuruşu ile bir gol daha bulan Başkent temsilcisi, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Gaziantepspor taraftarının açtığı ; “Gaziantep Şehit olur, Gazi olur ama teslim olmaz” pankartı maça dair akıllarda kalan en önemli andı.

KAYSERİSPOR -AKİSAR BELEDİYESPOR

İlk yarısı karşılıklı ataklar şeklinde geçen karşılaşmada her iki takım da girmiş oldukları pozisyonları cömertçe harcadı. Akhisar Belediyespor’un şansı Hugo Rodallega gibi usta bir golcüye sahip olmasıydı. Rodallega attığı frikik golüyle Akhisar'ın üç puan kazanmasında önemli rol oynadı. Akhisar Belediyespor geçen sene ki başarılı çizgisinde bir görüntü verirken ,Kayserispor'un zamana ihtiyacı olduğu gözlemlendi.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR SPOR -FENERBAHÇE

Maça oldukça etkili başlayan Medipol Başakşehir, ilk saniyelerde Visca'yla kaçırdığı fırsatın ardından henüz 3.dakikada Marcio Mossoro'yla golü buldu. Golden sonra alan daraltıp, takım halinde topun gerisine geçen Başakşehir , Fenerbahçe'nin net gol pozisyonları bulmasını engelledi. Fenerbahçe'nin baskıyı arttırdığı dakikalarda özellikle Volkan Babacan eski takımına gol izni vermedi. Başakşehir takım halinde yapmış olduğu savunmayla ve mücadeleyle haklı bir galibiyet alıp bence haftanın takımı olmayı başardı. Kırmızı kart gören Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın hareketleri her ne kadar kasti olmasa da oyuncu kalitelerine yakışmadı.

RİZESPOR - KONYASPOR

İki takımında karşılıklı olarak iyi futbol oynama felsefiyle hareket ettiği karşılaşmada Konyaspor maçın genelinde üstün olan taraf olduğu aşikardı.Rizespor'un hücum hattını güçlendirmesi elzem bir durum olarak göze çarparken, yeni transferi Emrah Başsan'ın attığı goldeki topa vuruşu enfesti

GALATASARAY -KARABÜKSPOR

Sezona süper kupayı kazanarak başlayan Galatasaray, ilk yarıda rakibi karşısında etkisiz bir oyun sergilerken, Karabükspor'un da tehlikeli ataklarla geldiği ve kalesinde devleşen Muslera sayesinde gol yemediğini söylemek yanlış olmaz. İkinci yarıda rakip kalede daha fazla görünen Galatasaray , Eren Derdiyok'un son dakika da attığı golle almış olduğu  galibiyetle "Derdiyok " dedirtirken , oynanan futbolla " Derdiçok" dedirtti . Karabükspor mücadelesinin karşılığını puana dönüştürememesinin sebebi girmiş olduğu pozisyonları gole çevirememiş olmasının payı büyüktü.