YENİ BİR ALEX OLAYI MI!

Fehmi KETENCİ 12 Nis 2018

Fehmi KETENCİ
Geçtiğimiz hafta konu Fenerbahçe idi ve "Fenerbahçe'de Neler Oluyor!" başlığı altında son haftalarda görüntüde olan, fotoğrafta görebildiklerimizi yorumlamaya çalışmıştık.

      Önümüzdeki iki ay; ligdeki zor karşılaşmalarının yorumlanmasının da önüne geçecek çok önemli bir dönem. Fenerbahçe Olağan Kongresi ve Başkanlık seçimidir. Başkan Aziz Yıldırım ve güçlü rakibi Ali Koç, çok çekişmeli bir başkanlık seçiminde karşı karşıya gelecekler. Sonuç ne olur kestirmek zor ama, genel görüş bu kez Aziz Yıldırım’ın işinin zordan öte olduğu şeklinde.

      Tüm bunlar olurken, Fenerbahçe ligin son haftalarına girilen bu süreçte, liderden beş puan geride. Ve Fenerbahçe’ye kalan tüm karşılaşmalarını kazanması yetmiyor, rakiplerinin de en az üç karşılaşmada puan kaybı yaşamaları gerekiyor.

      Böylesi bir dönemde yaşanacak olumsuzluklar, şimdilik kaydıyla pek rahatsız edici durum olarak fotoğrafa henüz yansımıyor olsa da, ters bir durumda, fotoğrafa yansıyanlar baş ağrıtacak hale dönüşebilir.

      Fenerbahçe’de bir süredir yaşanan Aykut Kocaman ile Valbuena arasındaki “soğuk savaş” son zamanlarda sıkça gündeme geliyor. Daha şimdiden, bir başka olayla birleştirildi bile; “Fenerbahçe’de yeni bir Alex olayı mı yaşanacak?” diye söylentiler giderek yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

      Aykut Kocaman ve Alex arasındaki yaşananları, taraflı tarafsız herkes çok iyi biliyor ve nasıl sonuçlandığını da. Geçtiğimiz günlerde Aziz Yıldırım bu konuyu bir kez daha dile getirdi. O dönem sorunun çözümüne; “Aykut Kocamanı gönderemeyeceğimize göre Alex’i gönderdik” diyerek noktayı koydu.

      Simdi ise; sezon başında tüm şartlar zorlanarak, işin ilginci; Aykut Kocaman’ın daha önce olduğu gibi çok istediği, transfer listesinin başında yer alan Fransız yıldız Valbuena, Olimpik Lyon’dan transfer edildi. Başlarda Aykut Kocaman’ın en güvendiği isimdi. Oynadığı karşılaşmalarda farkını da fark ettiren çok özellikli bir oyuncu olarak kısa sürede Fenerbahçe taraftarının gözdesi oldu.

      Şimdi ne oldu, nasıl oldu pek bilinmiyor ama, bir süre sonra; “sahada istediğimi yapmıyor, şahsi oynuyor, oyunun savunma yönünü oynamıyor” içerikli Aykut Kocaman şikayetleri medyada yazılıp çizilmeye başladı. Aykut Kocaman zaman zaman da bunu, sıkça dile getirdi. Ve Valbuena’nın ilk on birden uzaklaştırıldığını, bir çok karşılaşmada yedek soyundurulduğunu gördük. Ancak, karşılaşmaların sonlarına doğru çaresizlikten “kurtarıcı olarak” sahaya sürüldüğü dönemlerde gerçekten de o karşılaşmanın kurtarıcısı oldu.

       Fenerbahçe’nin sahasında kaybettiği karşılaşmalarda, Avrupa Kupası’nda hayal kırıklığı yaşatarak beklenmedik bir şekilde Makedon takımına elenmesi ve daha sonraki bazı başarısızlıklar, karşılaşmalarda Valbuena’nın; “savunmaya yardım etmemesi”, “takım oyunu oynamaması”, “top kaptırmalarının artmasının takımda ahengi bozduğu” şikayetleri, yedek kalmasının nedeni olarak gösterildi. Bu konu, Aykut Kocaman tarafından zaman zaman maç sonu konuşmalarında sorulan sorulara yanıt olarak da dile getirildi.

      Bu konudan rahatsızlığını dışa vurmaya başlasa da, Valbuena; oyuna sonlarda dahil olmasına rağmen, oyunun seyrini değiştiren bir Valbuena olarak sahada profesyonelce işini yaptı.

      Valbuena’nın bu durumda bile takıma ne büyük katkı sağladığının göstergesi; son Osmanlıspor karşılaşmasıdır. Aykut Kocaman o karşılaşma sorasında bunu net bir şekilde de dile getirmişti.

      Alex gibi , Gomis gibi, Valbuena gibi oyuncuları her zaman belli kalıplara  sokamazsınız. Ronaldo’yu, Messi’yi, Neymar’ı sokamayacağınız gibi. Onlar sahada kendilerini özgür hissettiklerinde çok daha etkili oluyorlar, her an karşılaşmanın tabelasını değiştirebiliyorlar.

      İşte Valbuena’da Fenerbahçe için böyle bir futbolcu.

      Fenerbahçe, eğer şampiyon olma umutlarını sürdürmek isteniyorsa, Valbuena’ya bu özgürlüğü zaman zaman tanıması gerekiyor.

      Son günlerde Aykut Kocaman da bunun farkında gibi.

      Fenerbahçe yeni bir benzeri Alex olayını daha kaldıramaz.