Kocaeli'nin Su Kaynakları -4

Kocaeli'nin su kaynaklarını anlatmaya devam ediyorum. Önümüzdeki hafta bu yazı dizisinin son bölümünü okuyabileceğiz. Bölgenin iki denize (Karadeniz ve Marmara) ve bir göle (Sapanca Gölü) kıyısı olması ve güney yönünün boydan boya bir sıra dağla (Samanlı Dağları) çevrili olması su kaynaklarını çeşitli kılmış.

Pazar 04 Haziran 2017 12:25
Kocaeli'nin Su Kaynakları -3

Su varsa yaşam vardır mantığı çerçevesinde düşünürsek; Kocaeli su kaynaklarının önemini çok daha iyi anlarız. Dünyadaki tüm büyük şehirler güçlü su kaynaklarının kenarında olması suyun yaşamsal öneminin göstergesidir. Günümüzdeki Kocaeli'ni ve geçmişin Nikomedya'sını tanıdıkça bizleri şaşırtan özellikleri ortaya çıkıyor.

Pazartesi 29 Mayıs 2017 13:10
Kocaeli'nin Su Kaynakları -2

Kocaeli coğrafyasının su kaynaklarının tanıtımına ilave olarak öncelikle bölgenin iklim yapısını da bilmemizde yarar var diye düşünüyorum. İklim bir coğrafyanın en belirleyici öğesidir. İklim yapısın çeşitliliği Kocaeli'de bulunan su kaynakları üzerinde çok ilginç bir etki yapmış. Su kaynaklarının tanıtımlarında bu olguyu çok daha iyi anlaşılacak.

Pazartesi 22 Mayıs 2017 20:30
Kocaeli'nin Su Kaynakları -1

Kocaeli; iki denize (Karadeniz ve Marmara), bir göle (Sapanca Gölü) kıyısı olan, güneyi boydan boya bir dağ sırası ile (Samanlı Dağları) çevrili kadim bir şehir. Bu coğrafya; insanlık tarihinin uzun bir dönemine şahitlik ve medeniyetin gelişimine de ev sahipliği de yapmış.

Pazar 14 Mayıs 2017 11:30
8. ULUSLARARASI AVRASYA DÜNYA MİRAS ŞEHİRLERİ KONFERANSI

1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Örgütü'nün 51 üyesi, imzaladıkları anlaşma ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nü (UNESCO) kurdular. Amaç, dünya üzerindeki her probleme üye devletlerle hareket ederek ortak bir çözüm bulmaktı. Türkiye, bu örgüte 1946 yılında dâhil oldu.

Pazartesi 08 Mayıs 2017 00:00
BURSA'NIN JEOLOJİK YAPISI

Bursa coğrafyasında tüm jeolojik zamanlara ait araziler ve çok çeşitli kaya gurupları bulunmaktadır. Uludağ'ın çekirdeği, 'Paleozoyik Zaman' olarak adlandırılan I. Jeolojik Zaman'a ait granitlerlerin yer aldığı 'Paleozoyik' şistlerden oluşmuş bir kütledir.

Pazartesi 01 Mayıs 2017 00:00
AVRUPA EKOTURİZM KONFERANSI'NIN ARDINDAN

Geçtiğimiz haftaki yazımda; IV. Avrupa Ekoturizm Konferansı'nın yapılacak olduğunu ve kapsamını gazetemizde yazmıştım. Konferans, 17-18 Nisan tarihleri arasında Safranbolu'da başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Pazartesi 24 Nisan 2017 00:00
IV. AVRUPA EKOTURİZM KONFERANSI

Ekoturizm kavramı son yıllarda karşımıza çıkan bir bölgenin doğal ve kültürel değerleri koruyarak turizm amaçlı kullanmasını öngören sürdürülebilir bir kırsal kalkınma projesinin kısa adıdır.

Pazar 16 Nisan 2017 00:00