ANKARA-ERBİL İLİŞKİLERİNE SUİKAST GİRİŞİMİ TERS TEPECEK GİBİ

Kuzey Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de önceki gün bir restoranda yemek yedikleri sırada Türkiye Konsolosluk yetkililerine düzenlenen ve bir konsolosluk personeli ile iki Kuzey Irak vatandaşının hayatını kaybettiği saldırı çok yönlü olarak tartışılıyor.

Cuma 19 Temmuz 2019 02:30
İSTİKLÂL VE İSTİKBAL RUHU

Türkiye'nin geleceği o ruhun yeniden yakalanmasındadır.

Salı 16 Temmuz 2019 02:30
FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON; FIRSATLAR VE RİSKLER

Türkiye, Irak'taki PKK varlığına yönelik yaklaşık 2 ay önce başlattığı Pençe Harekâtı'nı genişletirken bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor.

Cuma 12 Temmuz 2019 02:30
IRAK'TA PKK'YA KISKAÇ

PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın başkanlık konseyinin 7 üyesinden biri olan Diyar Garib Muhammed'in, MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla Kandil'de öldürülmesinin ardından gözler yeniden örgütün Irak'taki varlığına çevrildi.

Salı 09 Temmuz 2019 02:40
NERDEN BAKSAN AHMAKÇA…

Cemil Bayık'ın Washington Post'ta yayımlanan makalesi ile ilgili haberleri görünce nedense dilime Ahmet Kaya'nın "Başım belada" şarkısının "Nerden baksan tutarsızlık" dizeleri dolanıverdi.

Cuma 05 Temmuz 2019 02:30
BARIŞ İSTEMEK, BARIŞI KİRLETMEK

Bol bol, "çözüm, barış, kardeşlik, özgürlük, eşitlik, adalet, demokrasi" gibi insanlığın evrensel değerlerini yansıtan ifadelerin kullanıldığı metinde bir yandan hükümetten yeni bir çözüm süreci başlatması istenirken, bir yandan da "otoriter, baskıcı" diye nitelendirdikleri hükümete karşı sözüm ona "demokrasi güçleri" dedikleri kesimler mücadeleye çağrıldı.

Salı 02 Temmuz 2019 02:30
İMRALI, KANDİL VE HDP HATTINDA 23 HAZİRAN SONUÇLARI

İstanbul seçimlerinin ardından "niye böyle oldu, nasıl oldu, bundan sonra neler olabilir" diye sayısız değerlendirmeler, analizler yapılıyor.

Cuma 28 Haziran 2019 02:25
UMUT MU KAOS MU?

Şüphesiz İmamoğlu CHP seçmeni açısından önemli bir umut oldu. Ama ona İstanbul'u kazandıran AK Parti karşıtlarının yanı sıra AK Parti'ye kırgın olanların sandığa gitmeyerek ya da onu destekleyerek ortaya koydukları tepki oldu.

Çarşamba 26 Haziran 2019 02:30