​TÜRKİYE ÇOK FEDAKÂR, FİLİSTİNLİ FARKINDA MI?

İlnur ÇEVİK 31 Eki 2023

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye ekonomisinin ciddi sıkıntıları olduğu, yabancı sermaye ihtiyacı bu kadar belirginken, Batı'da para musluklarını elinde tutan bazı Yahudileri bu şekilde karşımıza almanın, ödemeye hazır olduğumuz bedelin boyutlarını göstermesi açısından çok önemli.

Türkiye hiçbir Müslüman ülkenin göstermediği duyarlılığı, kimsenin göstermeye cesaret edemediği İsrail yönetimine karşı sert tutumunu ortaya koyuyor ve bunun için de bedel ödemeye hazır görünüyor.

“Hamas terör örgütü değildir” demek bugünkü dünya düzeninde yürek ister. İsrail savaş suçu işliyor demek bir derece daha az cesaret isteyen bir tutum çünkü bunu birileri Batı’da bile dillendirmeye başladı. Ama Cumhurbaşkanımız çok açık dille İsrail zulmüne karşı açık tavrını ortaya koydu ve düşenin yanında dimdik yerini aldı.

Türkiye ekonomisinin ciddi sıkıntıları olduğu, yabancı sermaye ihtiyacı bu kadar belirginken, Batı’da para musluklarını elinde tutan bazı Yahudileri bu şekilde karşımıza almanın, ödemeye hazır olduğumuz bedelin boyutlarını göstermesi açısından çok önemli.

Hatta cumartesi İstanbul mitinginde Cumhurbaşkanımızın İsrail’in işlediği savaş suçlarını mahkemeye götürmeye kararlı olduğunu duyduk ve bunun için hazırlıkların yapıldığını öğrendik. Bunu bırakın yapmayı, dile getirebilen bir başka ülke ve lideri var mı?

Pazar gecesi El Jazeera televizyonunda bana sorulan sorulara cevap verirken Türkiye’nin fedakarlıklarına, girişimlerine ve cesaretle attığı adımlarına Filistinli kardeşlerimizin pek farkında olmadığı izlenimi aldım…

Bundan bir yıl önce İstanbul’da Filistinli entelektüellerle yaptığımız bir toplantıda Filistinli kardeşlerimizin Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Filistinliler için kendisini paralamasını, yaptıklarını ve nasıl ABD’de bazı güç odaklarını nasıl karşısına aldığını takdir edemediğini gördük ve epey şaşırdık. Hatta Filistinlilere verdikleri desteklerden dolayı nasıl İran’a minnettar kaldıklarını anlatmaları bizi daha da şaşkına çevirmişti…

Al Jazeera spikeri bana soruyor: Bu katliamlar karşısında Türkiye’nin tutumu ne olacak?

Ben cevap veriyorum: Siz dün Cumhurbaşkanımızın da katıldığı mitingde 1.5 milyon insanın Filistin’e verdiği müthiş desteği görmediniz mi? Cumhurbaşkanımızın mesajlarını haberlerinizde halkınıza duyurmadınız mı?

Al Jazeera spikeri soruyor: Türkiye bu konuda somut adım atacak mı?

Ben cevap veriyorum: Cumhurbaşkanımız “Hamas terör örgütü değildir” dedi. “İsrail savaş suçlusudur ve mahkemelik olacağız” dedi. Bu arada Cumhurbaşkanlığı altı uçak dolusu yardım malzemesini Filistinliler için Mısır’a gönderdi. Sağlık Bakanlığı doktor, hemşire ve sağlık elemanı gönderme çabası içende… Arap ülkelerinin yapmadığını biz yapıyoruz!

Al Jazeera spikeri soruyor: İsrail Büyükelçisine ülkene dön diyecek misiniz?

Ben cevap veriyorum: İsrail Büyükelçisi 10 gün önce ülkesine döndü…

Yani tam bir sağırlar diyaloğu… Biz Filistinliler için yırtınıyoruz ama onlar farkında değil…